4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Kilis-Halep 40 dakikaya düşüyor

Halep Vali Vekili Abdülkadir Cemaiti, Suriye tarafında yapılan yeni otoyolun bitirilmesi ile Kilis-Halep arasının 40 dakikaya düşeceğini söyledi.


Halep Vali Vekili Abdülkadir Cemaiti, Suriye ve Türkiye'nin dost ve kardeş ülküler olduğunu vurgulayarak, "Türkiye ile ilişkilerimizi, ticare ve ekonomik anlamda daha ileriye götürmek istiyoruz. Dini, kültürü, tarihi bir olan Suriye ve Türkiye arasında yakınlaşma her anlamda devam ediyor. İlişkilerin gelişmesiyle birlikte Ticaret hacmi de artmaktadır.Kilis-Gaziantep, Kilis-Öncüpınar Duble yolu 2 yıl önce tamamlandı. Bizde Suriye olarak Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Esselame Sınır Kapısı'ndan başlayarak Azez ve Halep Otoyolunu yapmaya başladık.2008 yılı Temmuz ayı içerisinde bu yolu bitirmeyi hedefliyoruz. Kilis-Halep arası yaklaşık 60 kilometre, Öncüpınar-Halep arası 50 kilometre yeni yolun bitmesiyle birlikte Kilis-Halep arası 30-40 dakikaya düşecek"dedi.


Türkiye ile ekonomik anlamda bir çok işbirliği protokolü imzalandığını söyleyen Abdülkadir Cemaiti, "Son olarak, "Türkiye-Suriye Bölgesel İşbirliği Projesi" hayata geçmeye başladı. Biz Suriye olarak Türkiye ile ilişkilerimizin geliştirilmesi için çalışıyoruz. Türk işadamlarını Suriye'ye yatırım yapmaya çağırıyoruz. Suriye ile Türkiye etle tırnak gibidir. Bayramlaşmalarda da yaşandığı gibi sınırın iki yakasındaki Türk ve Suriye halkı yılda iki kezde olsa bayramlaşmak için bir araya gelerek hasret gideriyorlar. Bizlere düşen ise bu bayramlaşmanın sorunsuz geçmesini sağlamaktır. Kilis Valiliği ile koordineli çalışarak, bayramlaşmanın en iyi şekilde yaşanmasını sağladık. Kilis Valisi Nevzat Turhan'a olumlu girişimleri için şahsım ve devletim adına teşekkür ediyorum"diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2007 Pazartesi 14:54:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?