6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kırsal kalkınma için ek ödenek

Gaziantep İl Tarım Müdürü İbrahim Yılmaz, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’na çiftçinin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından yeni uygulanan bir program olduğuna değinen Yılmaz, "Çitçimizin kırsal kalkınma hibe fonlarına olan yoğun ilgilisi nedeniyle 2 milyon YTL ek ödenek verildi. Bu programda, sanayicilere çeşitli tarımsal ürünleri işleyen, değerlendiren, paketleyen tesisler kurulması için devletimiz tarafından destek verilmektedir. Aynı zamanda bu program kapsamında çiftçimizin ihtiyaç duyduğu tarım alet ve makinelerinin belli bir hibe desteği ile çiftçilerimize kazandırılması sağlanmıştır. Bu tarım aletleri programı sonuçlanmıştır. Gaziantep Tarım İl Müdürlüğümüze tarım alet ve makinelerinde hibe desteğinden faydalanmak için 900 kişi başvuruda bulundu. Şu anda Gaziantep Tarım İl Müdürlüğü'ne bakanlığımızca 750 bin YTL olarak sağlanan ilk hibe desteği çiftçilerimize ulaştırıldı. Ancak tarım alet makinesi konusunda çiftçilerimizden gelen yoğun talep neticesinde bakanlığımızla yaptığımız görüşmelerimiz neticesinde 2 milyon YTL ek ödenek temin edildi" şeklinde konuştu.

2 milyon YTL ek ödenekle tarım alet ve makine fonlarına müracaat eden çiftçilerin tamamına yakınının giderlerini karşılayacak durumda olduklarının müjdesini veren Yılmaz, "Bir müjde olarak bunu haberi çiftçilerimizle paylaşmak isterim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 17:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?