6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kış hastalıkları ve korunma yolları

Şahinbey Belediyesi kış aylarının başlamasıyla birlikte, artan hastalıklar konusunda halkı bilgilendirmek için ‘Kış Hastalıkları ve Korunma Yolları’ konulu konferans düzenledi.

Şahinbey Kültür Merkezi'nde www.saglıcaklakal.com sitesinin kurucusu Dr. Gündüz Tezmen tarafından verilen konferansa, ilköğretim okulu öğrencileri, Belediye bünyesinde hizmet veren mahalle evi kursiyerleri ve vatandaşlar katıldı.

Dr. Gündüz Tezmen, özellikle kış aylarında görülen virüs ve mikroplar yoluyla oluşan hastalıklar konusunda katılımcılara bilgi verdi. Soğuk hava, yağış, güneş azlığı, hava kirliliği, kapalı ortam ve toplu yaşam gibi çeşitli etkenleri, insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen faktörler olarak sıralayan Dr. Gündüz Tezmen, hastalıklardan korunma konusunda vücut bağışıklığının artırılmasının yanı sıra sağlıklı beslenmenin, koruyucu ilaçların ve aşıların büyük önem taşıdığını vurguladı. Kış aylarının tipik hastalığı olan gripte antibiyotik tedavisinin bir fayda sağlamadığını dile getiren Dr. Tezmen, aşırı ve bilinçsiz ilaç tüketiminin insan sağlığını olumsuz etkilemesinin yanı sıra ekonomik kayıplara da yol açtığını sözlerine ekledi.

Çok sayıda ev hanımı ve öğrencinin katıldığı konferans sonunda izleyicilerin soruları da cevaplandırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 09:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?