6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kışlık dolmalıklar vitrinlere çıktı

Gaziantep'te kurutmalıklar pazardaki yerini aldı.Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kışa hazırlık yapan Gaziantepliler kurutmalıklarını almaya başladı.


Elmacı Pazarı’nda rengarenk görüntüleri ile dükkanları süsleyen kurutmalıklar 4 ile 6 YTL arasında değişen fiyatlarla piyasaya çıktı. Eskiden Gaziantepli kadınların evlerinde kuruttukları dolmalıklar modern yaşamın koşulları altında eskisi kadar evlerde yapılamıyor. Bu nedenle artık Gaziantepli kadınlar bile kurutmalıklarını hazır alıyor.


Elmacı Pazarı esnaflarından Eyüp Kayalı, kurutmalıkların 50'şerli dizimler halinde satıldığını ve fiyatlarının 4 ile 6 YTL arasında değiştiğini belirtti. Geçen yıla oranla satışların biraz durgun olduğunu ifade eden ve Ağustos ayında satışların artmasını beklediklerini dile getiren Kayalı, "Artık eskisi gibi evlerde kurutmalık yapma dönemi geçti. Artık herkes dairelerde oturuyor ve dolmalık kurutacak, salça çıkaracak damları, bahçeleri yok. Bu yüzden de eskiden evlerinin damlarında kurutarak, kurutmalıklarını kendileri yapan Gaziantepli kadınlar bile artık hazır kurutmalık alıyorlar" dedi.


Esnaf Hamit Çoban ise 50'lik bir dizim biber kurutmalığının fiyatının 5 YTL, patlıcanın 5 YTL, kabak kurutmalığının diziminin 6 YTL, acur kurutmalığının ise 4 YTL'den satıldığını belirtti. Gurbetçilerin gelmesinin satışları biraz artırdığını ifade eden Çoban, "Ancak eskiden 300 kilo salça sattığımız, 40-50 dizim kurutmalık verdiğimiz gurbetçiler bile artık birkaç kilo salça alıyor. Satışlar önceki yıllardaki gibi değil" diye konuştu. 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 12:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?