4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Kızılay Derneği kurban bağışı bekliyor

Kızılay Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bahadır Yetkin, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hayırsever vatandaşlardan kurbanlık bağışı beklediklerini söyledi.

Yetkin, yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 ay önce göreve geldiklerini ve geçen süre içerisinde Gaziantepli ihtiyaç sahiplerine yardımcı olma gayreti içerisinde olduklarını belirtti. Durumu iyi olan vatandaşlardan aldıkları yardımları, köprü vazifesi görerek yardıma muhtaç insanlara ulaştırdıklarını kaydeden Yetkin, "Halkla sıcak ve dostane ilişkiler kurduk ve bu yaklaşımımız sayesinde yardımsever hemşehrilerimizle çok güzel işlere imza atacağımız kanısındayız. Son 5 aylık dönemde halkın yoğun olduğu yerlerde lokma tatlısı dağıttık. Ayrıca Ramazan ayında fakir ve yardıma muhtaç yaklaşık 500 aileye gıda paketi dağıtımı yaptık. 2006 yılı Kurban Bayramı'nda kurbanlardan yapılan 2.5 kiloluk kavurma paketlerini yine yaklaşık 250 aileye ulaştırdık" dedi.

Hayırseverlerin bağışları ile kendilerine teslim edilen ranza, yatak, battaniye ve yastıkları yaklaşık 50 sığınmacı aileye ulaştırdıklarını ifade eden Yetkin, şunları söyledi:

"Şimdi ise yaklaşan Kurban Bayramı dolayısı ile düzenlemiş olduğumuz Kurban Bağış Kampanyası ile yardımsever vatandaşlarımızın bizlere vereceği vekaletlerle kurbanları et ve balık kurumu kombinalarında noter huzurunda İslami kurallara uygun olarak keserek ve kavurma yaparak yoksul ve ihtiyaç sahibi halkımıza ulaştırmak için gece gündüz uğraşıyoruz. Kampanyanın daha geniş kitlelere ulaşması için şehrin muhtelif yerlerinde tanıtım standı kurduk ve halkımızın büyük ilgisini görüyoruz. Kampanyamızın Gazi şehrimize yakışır bir boyuta ulaşabilmesi için halkımızın en köklü ve güvenilir yardım kuruluşu Kızılay'a destek ve gayretlerini bekliyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 13:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?