4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Kobilere ücretsiz uzmanlık desteği

Hollandalı tecrübeli danışmanlar kadrosundan oluşan PUM'un , teknoloji, yönetim, insan kaynakları, üretim ve ihracat gibi tam 28 alanda sıkıntı çeken KOBİ'lere ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiği belirtildi.

4 bin 200 gönüllü PUM üyesi uzmanın, KOBİ'lerin ihtiyaçlarını belirleyip bunlara yönelik çalışmalar yaparak KOBİ'lerin gelişmelerini sağladığını belirten PUM Türkiye Koordinatörü Barbara Ten Have ABİGEM Gaziantep şubesi ile PUM arasında yapılan anlaşmayla birlikte Gaziantepli KOBİ'lerin de Avrupalı danışmanlardan uzmanlık desteği aldığını belirtti.

Hollanda'nın Başkenti Lahey'de 30 yıl önce kurulan (Yönetim İşbirliği Programı) PUM'un, KOBİ'lerin çağrıları üzerine tamamen ücretsiz uzmanlık desteği veren bir kuruluş olduğunu söyleyen Have; Hollanda'da Ekonomik İşler Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından finanse edilen kuruluşun, gelişmekte olan ülkelere gönderdiği temsilciler yoluyla KOBİ'lere danışmanlık hizmeti sunduğunu, insan kaynağını ise Hollanda'nın dev kuruluşlarında yöneticilik yapan ve emekli olmuş yaklaşık 4 bin 200 gönüllü üyeden sağladığını kaydetti.

Have; "Çalışma deneyimleri birçok sektörü kapsayan danışmanlar 30-40 bin dolara mal olan uzmanlık hizmeti alamayacak durumda olan işletmenin sorunlarını ücret almadan çözüyor.Danışmanların çoğu kariyerinin doruğunda emekliye ayrılmış kişiler. PUM aralarında Çin, Polonya, Türkiye gibi ülkelerin bulunduğu yaklaşık 80 ülkede faaliyet yürütüyor. Türkiye'de de aktif rol üstlenen PUM, 2005 yılında 35, 2006 yılında 48 firmaya ulaşırken her yıl bu sayıyı arttırarak 2007 yılında 55 proje hayata geçirdi" dedi.

PUM'un en çok talep gören danışmanlık konularının; teknik sorunlar, genel yönetim, finans yönetimi, işletme organizasyonu, insan kaynakları ve pazarlama olduğunu belirten Have şunları söyledi; "Türkiye'de ise geçen yıl özellikle makine sektöründen büyük talep geldi. Dünyadaki KOBİ'lerde 'Teknoloji, finans' ortak sorun.Türkler'in temel sıkıntısını ise kaliteli üretim ve ihracat oluşturuyor."

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 16:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vatan durmus IP: 88.226.158.xxx Tarih : 6.01.2008 02:07:31

HOLLANDA ŞİRKETLERİNDEN EMEKLİ VE AKTİF İŞADAMLARINDAN TÜRK ŞİRKETLERİNE ÜCRETSİZ MAKİNE,Teçhizat,pazarlama tarım otelcilik v.s.desteği :AMACI VE KAPSAMI: Turkıye ve PUM-Hollanda Kıdemli Uzmanlar (Netherlands Senior Experts)kuruluşu arasında imzalanan protokol çerçevesinde, işletmelere teknik ve idari konularda ücretsiz danışmanlık hizmeti verilmesidir. PUM DANIŞMANLARININ ÖZELLİKLERİ • KOBİ'lere genel yönetim, organizasyon, finansal yönetim, üretim, bilgi teknolojileri, kalite artırımı, satış-pazarlama, teknoloji ve toplamda 28 farklı sektörde danışmanlık yapabilecek kıdemli 4200 uzman bulunmaktadır. • Yaş aralığı 50-70’’dir. . Konularında bilgi ve tecrübe sahibidirler. • Hollanda da Aktif mesleki bağlantıları vardır. FAYDALARI: KOBİ'lerin daha kaliteli, daha verimli, daha düşük maliyetli ürün ve hizmet üretmelerini sağlayarak daha rekabetçi olmaları sağlanmaya çalışılmaktadır. PUM, temel olarak yönetim, teknoloji, kadro yetiştirme, satış-dağıtım-finans, çevre gibi sorunların analizini ve çözümünü sunmaktadır. Gelen başvurulara çözüm sağlayabilmek için çok yönlü uluslararası kuruluşlarla ortak çalışmalara da gidilebilmektedir. Bu hizmetten faydalanan İşletmelerin yöneticileri, talep olursa Hollanda’’da “iş bağlantısı” ve “eğitim” çalışmalarına gönderilmektedir. PUM’’dan ücretsiz danışmanlık hizmeti alan kuruluşlar PUM’’un danışmanlık dışındaki desteklerinden de faydalanabilirler. MALİYET VE MİKTARLAR: PUM, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Danışmanlar gönüllü çalışmakta ve bu hizmetleri karşılığında Hollanda tarafından verilen harcırah dışında herhangi bir ödenek almamaktadırlar. Danışmanın geliş-gidiş masrafları, sigortası vb. giderleri PUM tarafından karşılanmaktadır. Sadece Türkiye’’deki konaklama, yeme-içme, yerel yol masrafları davet eden işletmeye aittir. Ayrıca işletme, danışmanlık hizmeti esnasında yabancı dil bilen bir eleman bulundurmak zorundadır. Daha detaylı bilgi almak için aşağıda verilen telefon numaralarımız Dan bize ulaşıp bilgi alabilirsiniz. Vatan durmuş Tel:05435720922 Mail:vatan-durmus@hotmail.com Mail:vatan_durmus@mynet.com www.pum.nl