6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kobilerin sermaya yapıları

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, KOBİ'lerin sermaye yapılarının krizlere dayanıklı olması gerektiğini bildirdi.

Erturhan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de 1994-98-2001 yıllarında meydana gelen ekonomik krizlerin tüm KOBİ'leri ve bireyleri etkilediğini belirtti. Erturhan, 2007 yılında ABD'de başlayan küresel ekonomik krizin 2008 sonbaharında Türkiye'yi de etkisi altına aldığını kaydettiği açıklamasında, şu iufadelere yer verdi:

"Finansal kriz göstermektedir ki; KOBİ'lerimizin sermaye yapıları krizlere dayanıklı olmalıdır. Yüzde 98'i küçük ve orta ölçekli işletmeden oluşan ve dışa bağımlı bir ekonomi olan Türkiye ekonomisinde; kıt kaynaklarla belirli bir ölçeğe ulaşan KOBİ'lerimizin uzun uğraşlar sonucu ortaya konan birikimlerini kaybetmemesi için her zaman sermaye ve bilanço yapılarını, finansal risklerini çok iyi analiz etmeleri iş yaşamında hem krizlere karşı koyabilmek ve hem de sürdürülebilir bir büyüme sağlayabilmeleri için zorunludur. Çünkü günümüzde artık küresel ekonomik yapı içinde ve bilgi-iletişim ağının çok hızlı geliştiği bu dönemde dünyanın herhangi bir bölgesindeki meydana gelen bir siyasi ve ekonomik gelişme başta KOBİ'lerimizi, bireylerimizi ve toplumun tüm kesimlerinin ekonomik yaşamlarını etkiler bir hale geldiği görüşünü taşıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 12:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?