6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Kogre sarayı bir imaj meselesi'

Kültür ve Turizm İl Müdürü Salih Efiloğlu, "Gaziantep için en önemli talebimiz kongre sarayının yapılması. Gaziantep için kongre sarayının yapımı bir imaj meselesidir. Gaziantep modern bir kent olarak bu eksikliği mutlaka gidermelidir" dedi.


Efiloğlu, yaptığı açıklamada, modern ve büyük kentlerin mutlaka bir kongre sarayının olması gerektiğini ifade etti. Efiloğlu, "Kongresi merkezleri yanında 5-10 bin yataklı otellerin bulunduğu, içinde yüzlerce salonun bulunduğu büyük komplekslerdir. Bu Gaziantep için de vazgeçilmez bir eksiklik. Gaziantep'in turizminin biraz daha gelişmesini istiyorsak alternatifler üretmeliyiz. Bu alternatiflerden en önemlisi de kongre turizmidir ve kongre turizmi pahalı bir turizm şeklidir" diye konuştu.

Kongre turizmi kapsamında şehre gelen turistlerin bir iki gün yerine bir iki hafta kaldığını söyleyen Efiloğlu, "Kongre turizmi için gelen turistler bir hafta boyunca kongre sarayının salonlarından istifade ediyor. Kongre sarayının çevresindeki otellerde kalıyor. Çevreyi geziyor ve çok daha fazla para bırakarak gidiyor" şeklinde konuştu.

Mersin Kongre Sarayı'nın tamamlandığını hatırlatan Efiloğlu, şunları söyledi:
"Mersin yapmışsa biz neden yapmayalım. 2 yıl içinde bir kongre merkezi yapmak zorundayız. 5 yıl sonra hayata geçirilen bir kongre merkezi hiçbir işe yaramaz. Çünkü kongre turizmi başka bir yere kayar. Şimdi Gaziantep GAP'ın cümle kapısı, yanı başında Suriye var. Bütün kültürel değerleri bünyesinde bulunduran bir konumda. Sağlık turizmi var, kültür turizmi var. Mutlaka kongre turizmi de olmalı. Fuarların turizme etkisini düşündüğümüzde ve Gaziantep'te gerçekleştirilen fuarların son birkaç yılda Gaziantep turizmine katkıları düşünüldüğünde kongre turizminin de büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum."

Efiloğlu, "Kongre sarayları şehir insanının nefes aldıkları mekanlardır" diyerek, "Konser salonları, tiyatro salonları, oyun salonlarının bulunduğu restoranların bulunduğu ve şehirde canınız sıkıldığında ilk gideceğiz mekan kongre saraylardır. Şehir hayatının en önemli ihtiyaçlarını karşılar. Fuar merkezi Gaziantep ve çevre illeri çok büyük derecede etkiledi. Kongre sarayının da turizmine çok büyük etkisi olacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 14:13:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?