5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Koluman'dan Gaziantep'e tesis

Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koluman, ekonomide yaşanan son dalgalanmanın ardından 2006 yılı bütçelerinde revizyona gittiklerini belirterek, araç satış hedeflerini adet olarak yüzde 10 oranında düşürdüklerini açıkladı. Koluman ayrıca, Merkez Bankası'nın döviz kurlarındaki artışla ilgili olarak aldığı son tedbirleri de 'cesur ve kapsamlı' olarak nitelerken, Türkiye'nin ekonomide yeni bir programa ihtiyacının olduğunu söyledi. 

Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koluman, Gaziantep'te hizmete giren, Mercedes-Benz ile birlikte Chrysler, Jeep, Dodge, Smart ve Kögel markalarının satış, satış sonrası hizmetlerinin verileceği tesisin açılış töreni öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda tesis hakkında bilgi veren Koluman, 1991 yılından itibaren Gaziantep'te hizmet veren Koluman, Gaziantep'in bugüne kadar 6 bin 500 araç satışı gerçekleştirdiğini ve 85 bin araca da servis hizmeti verdiğini ifade etti. Gaziantep-Aktoprak'ta 12 bin 650 metre karesi kapalı olmak üzere toplam 20 bin metre kare arazi üzerinde faaliyet verecek olan tesisin, Mercedes-Benz'in yeni geliştirdiği uluslararası konsepte uygun olarak inşa edildiğini ve tamamen akıllı bina olarak tasarlandığını belirten Koluman, tesisin 10 milyon dolara mal olduğunu açıkladı. 

Tesisin kuruluş vizyonunun, Gaziantep merkez olmak üzere, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Suriye ve Irak hinterlandında en etkin ve ayrıcalıklı otomotiv satış ve satış sonrası hizmetlerini bütünleşik olarak müşterilerine sunmak olduğunu vurgulayan Koluman, tesiste ilk etapta 105, orta vadede de 200 personel istihdam edileceğini belirtti. Konuşmasında Koluman Holding'in yatırım planlarına da değinen Mustafa Koluman, Türkiye açısından 'köprü' özelliğine sahip olan Romanya-Bükreş'te de aynı faaliyet kolunda 5 milyon avro'luk bir yatırım yapacaklarını anlattı. Koluman, Bükreş'teki yatırım projesiyle ilgili olarak 'niyet mektubu'nu imzaladıklarını, bu yıl sonu faaliyet kuracak şirketi kurup 2007 yılından itibaren de tesislerin inşaatına başlayacaklarını dile getirdi. Koluman, yatırım planları arasında Batı Anadolu'ya gitmenin de yer aldığını sözlerine ekledi.

"KOLUMAN OLARAK, AVRO'NUN YIL SONU KURUNU 2.075 YTL OLARAK TAHMİN EDİYORUZ"
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koluman, tesisin finansmanı konusunda Mercedes'ten herhangi bir destek almadıklarını bildirdi. Ekonomideki son dalgalanmadan Koluman Holding'in nasıl etkilendiği sorusuna ise Mustafa Koluman, Mayıs ayı başında başlayan dalgalanmayla ilgili olarak, 16 Mayıs tarihinde bir yönetim kurulu toplantısı yaptıklarını ve Holding'in 2006 yılı bütçesini revize ettiklerini söyledi. Koluman, 2006 yılı araç satış hedefinde yüzde 10'lik bir adetsel indirime gittiklerini açıkladı. Koluman Holding'in yapmış olduğu revizyonun, ekonomideki dalgalanmanın etkisini görmek adına yapıldığını da sözlerine ekleyen Koluman, söz konusu dalgalanmanın Koluman Holding'e büyük bir etki yapmayacağını gördüklerini kaydetti. Koluman, yapmış oldukları projeksiyonda avro'nun yıl sonu kur seviyesinin 2.075 YTL düzeyinde olacağını tespit ettiklerini belirtti.

 Merkez Bankası'nın artan döviz kurları sonrasında aldığı tedbirleri 'cesur ve kapsamlı' kelimeleriyle değerlendiren Koluman, bankayı, geçtiğimiz dönemde YTL'nin aşırı değerlenmesine müdahale etmediği için ise eleştirdi. Türk Lirası'nın aşırı değer kazandığı dönemde Merkez Bankası'nın gereken tedbirleri almamasının, Türkiye'nin kendi parasıyla ilgili bir politikasının bulunmadığından kaynaklandığını belirten Koluman, "Milli parasının politikası olmayan bir ekonomi nasıl yönetilir, bunu anlayamıyorum" şeklinde konuştu. Ekonomik dalgalanma ve artan döviz fiyatlarıyla ilgili olarak önümüzdeki iki haftanın çok önemli olacağına inandığını söyleyen Mustafa Koluman, "Bence yeni bir programa ihtiyaç var. Bu da Türkiye'nin büyümesi ve kişi başına düşen milli gelirin 10 bin dolar seviyesine çıkarılmasıdır" dedi. Dünya genelinde meydana gelen dalgalanmanın neticesi olarak, kurdaki artışın Türkiye'de çok daha büyük boyutta ortaya çıktığını anlatan Koluman, "Kurda, Türkiye'den başka bu dayağı yiyen yok" diye konuştu. 

Yabancıya uygulanan stopajın sıfırlanmasını nasıl değerlendirdiği sorulduğunda ise Koluman, "Saçma olarak değerlendiriyorum" dedi. Koruman, paranın da kendi aklının olduğunu, kendisini nerede güvende hissederse oraya gittiğini, son günlerde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen sermayenin ABD'ye yöneldiğini anlattı. Koluman, "Bu yüzde stopajı sıfırlamanın yanında onlara bahşiş de verseniz para oraya gider. Çünkü trend böyle ilerliyor" şeklinde konuştu. 

Basın toplantısının ardından tesislerin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Mustafa Koluman'ın yanısıra, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Mercedes Benz Türk A.Ş. ve Mercedes Benz A.Ş. CEO'ları, üst düzey yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.
.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 05:11:08
Güncelleme :10 Temmuz 2006 Pazartesi 11:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?