4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Konsolosa 'hoşgeldin' ziyareti

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer ve yönetim kurulu üyeleri, Suriye'nin Gaziantep Konsolosu Behçet Doğma'yı ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, ziyarette Konsolos Behçet Doğma'ya sanayicilere yönelik uzun süreli vize talebini yineledi. Koçer, ziyarette Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın Türkiye'ye yaptığı ziyareti hatırlatarak, "Suriye Devlet Başkanı Sayın Beşşar Esad'a Türkiye ziyareti sırasında vize konusunda yaşanan sıkıntıları anlatmıştım. Suriye Büyükelçiliği'nin Türk iş adamlarına çok kısa süreli vizeler verdiğini ve bunun da sıkıntı yarattığını söylemem üzerine, Beşşar Esad yanında bulunan Ekonomi Bakanı'na talimat vererek Türk iş adamlarına verilen vizelerin süresini 1 yıla uzatılması talimatını vermişti. Umuyoruz bir an önce gerekli işlemler yapılarak sanayicilerimize uzun süreli vize verilmesi işlemlerine başlanır" dedi.

Koçer, konsolosluk açılması ile birlikte haklı taleplerinin karşılık bulduğunu da vurgulayarak, "Gaziantep'te açılan Suriye Konsolosluğu Gaziantep'i Türkiye-Suriye ilişkilerinde önemli bir merkez ve bu ilişkilerin geliştirilmesi için de şehrimizi lokomotif yapacaktır. Bu konsolosluğun açılması Suriye'nin Türkiye ile işbirliğine hazır olması ve bu işbirliğinin merkezi olarak da Gaziantep'i seçtiğinin göstergesidir. Konsolosumuza görevinin hayırlı olmasını ve başarılara vesile olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

Suriye'nin Gaziantep Konsolosu Behçet Doğma ise, vize işlemlerinin son hızla sürdürüldüğünü belirterek, "Çalışmalarımızda bugünün işini kesinlikle yarına bırakmıyoruz. Özellikle sanayicilerimize vize işlemlerinde kolaylıklar sağlıyoruz. Sayın Koçer'in vize süresini 1 yıla uzatma taleplerinin ise sonuna kadar arkasında duracağım. Gerekli prosedürler yapıldığı andan itibaren süre uzatma işlemlerimiz başlayacaktır. Gaziantep Sanayi Odası'na çalışmalarımızda bize desteklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 16:10:38
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 12:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?