6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Konukoğlu'ndan ekonomi yorumu

Gaziantep'te yerleşik SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, dolardaki ani yükselişin rahatsızlık verici olduğunu ancak Türkiye açısından bir fırsata dönüşebileceğini söyledi.

Konukoğlu, yaptığı açıklamada, doların yüksek olmasının ihracatı artıracağını, ithalatı düşüreceğini savunarak, "Dolardaki bu ani yükseliş rahatsızlık verici ama bu Türkiye açısından bir fırsat olabilir. Türkiye açısından baktığınız zaman, reel sektörün tekrar harekete geçmesi yönünden doların yüksek olması ihracatı artırır, ithalatı düşürür. Bu da reel sektörü hareketlendirir. Bence bu, Türkiye için bir fırsat olabilir. Kriz geçici olacaktır. Dünyada böyle ama Türkiye bunu 5-6 kez atlattı, bunu da rahatlıkla atlatacaktır. Doların yüksek olması Türkiye'nin belki de geleceği için daha hayırlı olacaktır" dedi.

Yatırımcıya, "Pozisyonunuzu bozmayın" tavsiyesinde bulunan Konukoğlu, şunları söyledi:

"Bizim tavsiyemiz, kimse pozisyonunu bozmasın. TL'de ise TL'de, dolarda ise dolarda kalsınlar. Pozisyon değiştirip de zor duruma düşmesinler. Doların yüksek olması ihracat için iyi bir hedeftir. Bundan 5-6 yıl önce dolar bin 600 TL iken ihracat fazla, ithalat daha azdı. Şimdi ne oldu, 1,15 YTL'ye kadar düşünce ithalat çok arttı. Hangi mağazaya giderseniz ithal mal görür oldunuz. Ama ithalat artınca insanlar işsiz kaldı, işten çıkarmalar başladı. Tahmin ediyorum bu böyle gitmeyecektir. Biz bu ortamda yatırımlarımıza devam ediyoruz, herhangi bir sıkıntımız yok.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 17:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?