3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Konukoğlu'ndan 'tasarruf' uyarısı

Gaziantep Tekstil Sanayicileri İşverenleri Derneği (GATSİD) Başkanı Adil Konukoğlu, ekonomide hesaplı olma döneminin başladığını bildirdi. Konukoğlu,  "ister tüccar olsun ister sanayici, ister memur olsun ister işçi, herkes hesaplı davranmak zorunda" dedi.

Konukoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye’de artık yeni bir dönemin başladığını ve eskisi gibi har vurup harman savurma döneminin geride kaldığını belirterek, "Her ne yaparsak yapalım, ister tüccar olsun ister sanayici, ister memur olsun ister işçi, herkes hesaplı davranmak zorunda. Bir yatırım yaparken fizibilite araştırması iyi yapılmadan yatırıma gidilmemeli. Bugüne kadar başımıza ne geldiyse, hesapsız kitapsız davranmaktan geldi. Artık iş zora girdi. Karı hesap ederken en ufak girdileri hesaba katmak gerekiyor. Daha önceki gibi har vurup harman savurma dönemi bitti. Bundan sonra herkes harcadığı paranın son kuruşunu dahi hesaplamalı. Çünkü artık yanlış hesap Bağdat’a ulaşmadan Kilis’ten, Adana’dan dönüyor" dedi.

Türk ekonomisinde son yıllarda olumlu gelişmeler olduğunu, ekonominin durumunun vatandaşa sorulması gerektiğini kaydeden Konukoğlu, "Ekonomiyi vatandaşa sormak gerekiyor. Geçen yıl aldığı kazağı bu yıl aynı fiyata alıyor mu? Bana sorarsanız bir vatandaş olarak, alıyoruz. Demek ki ekonomi iyi durumda. 2000’li yıllarda Türkiye’de suni gelişmeler yaşandı. Anormal fiyatlar çıktı. O zaman balonu şişirdik, şimdi ise balon söndü. Bundan sonra bankacılık sektörünün sanayicinin önünü açıcı gelişmelerde bulunmasını bekliyoruz. Hep birlikte Türkiye’yi daha güçlü bir ülke yapabiliriz" diye konuştu.

Konukoğlu, Gaziantep’ten teşvik kapsamı dışında bırakılmasının da kendilerini üzdüğünü ifade ederek, "Her şeye rağmen Gaziantep’te güzel şeyler oluyor. Bankalar sanayiciye 20 yıl vadeli TL cinsi kredi vermeye başladı. Gaziantep’te daha önce de teşvik verilmedi ama ne oldu? Yine de Gaziantep’in mağduriyeti söz konusudur ve bu mağduriyetin giderilmesi için çalışıyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Şubat’a kentimize yapacağı ziyarette, hazırladığımız raporları sunacağız. Teşvik dışı bırakılmak biz sanayicileri yıldırmayacaktır. Bu kadar emek veren bir kente bu yapılmamalıydı ama ülke bizim ülkemiz, ülkemiz için yatırımlar ve çalışmalara devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 14:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?