4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Konukoğlu'nu şok eden karar

Adana’da, 12 yaşındaki oğlu İhsan Can’ın, trafik kazasında hayatını kaybeden Gaziantepli iş adamı İhsan Yıldırım’dan olduğunu ispat etmek için yıllardır hukuk savaşı veren Emine Demet Yumuşak, açtığı babalık davasını kazandı.

Yumuşak, hukuk mücadelesini bundan sonra miras yönünde sürdüreceklerini belirtirken, karara itiraz eden Yıldırım’ın akraba olduğu Gaziantepli Konukoğlu ailesinin Yargıtay’a başvuracağı öğrenildi.

Adana 2. Aile Mahkemesi’ndeki son duruşmada, davacı Emine Demet Yumuşak’ın (37) avukatı Atıf Akçal ile Konukoğlu ailesinin avukatı Z. Tuna Ertürk hazır bulundu. Yaklaşık 7 yıl 7 ay süren duruşma sonunda, 12 yaşındaki İhsan Can’ın trafik kazasında ölen İhsan Yıldırım’ın oğlu olduğuna karar verildi. Anne ve oğlu, kararı avukatlarının bürosunda birbirlerine sarılarak kutladı.

Sevinç gözyaşları döken Emine Demet Yumuşak, yaşadıklarını şöyle anlattı:
"1991 yılında bir iş vesilesiyle Gaziantep’e gittim. Burada dönemin Gaziantepspor Asbaşkanlığı’nı yapan İhsan Yıldırım ile tanıştım. İhsan bey daha sonra bağlı bulunduğum Tay isimli şirketimize ortak oldu. 1992 yılında resmi nikahsız olarak evlendik. 1993 yılında oğlum İhsan Can dünyaya geldi. 5 yıllık beraberliğimizde birbirimizi deliler gibi seviyorduk. Ancak İhsan Yıldırım, 1997 yılında Gaziantep-Kahramanmaraş yolunda kullandığı özel otomobilin bir kamyona çarpması sonucu hayatını kaybetti. Bu olaydan yaklaşık 1.5 ay sonra oğluma babasının soyadını almak için babalık davası açtım."

İhsan Yıldırım’ın eniştesi olan Abdülkadir Konukoğlu’nun babalık davası açtıktan sonra kendisine, "Sen kimsin böyle bir dava açıyorsun? Biz büyük bir aileyiz. Ben hacıyım, DNA testi sonucu çocuğun İhsan’dan olduğu kesinleşirse söz veriyorum mirasımdan yararlandıracağım" dediğini ileri süren Yumuşak, "Adalete güvendik ve sonunda zafere ulaştık. Uzun süren hukuk mücadelesi sonrası başarıya ulaştığımız için oğlumla çok mutluyuz. Bundan sonraki hukuk mücadelemiz miras yönünde sürecek. Açıklanan karar bana doğum günü hediyesi oldu" dedi.
Bu arada davayı kaybeden Konukoğlu ailesinin ise verilen karara itiraz ederek dosyayı Yargıtay’a gönderecekleri bildirildi.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu’nun kayınbiraderi olan evli 5 çocuk babası İhsan Yıldırım, 1997 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetmişti. Dünyaya getirdiği oğlu İhsan Can’ın babasının ölen iş adamı İhsan Yıldırım’dan olduğunu ispata çalışan anne Emine Demet Yumuşak, aynı yıl içerisinde Adana 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ’babalık davası’ açtı. Dava süresince 52 yaşındaki İhsan Yıldırım’ın Gaziantep’te bulunan mezarı DNA testi için 2 kez açıldı. Kemikleri üzerinde yapılan DNA testi sonunda, küçük İhsan Can’ın yüzde 99.9 ihtimal ile ölen İhsan Yıldırım’ın oğlu olduğu tespit edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2005 Pazartesi 13:01:04
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 17:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?