6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Konyaspor hazırlıkları sürüyor

Gaziantepspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, Anadolu takımlarının bu yıl daha istikrarlı futbol sergilediğini ve sonuçlar aldığını belirterek, her yıl şampiyonluğa oynan takımların çeşitli sorunlar nedeniyle kimlik arayışı içinde olduklarını söyledi.

Celal Doğan Tesisleri'nde günü çift antrenmanla geçiren Kırmızı-siyahlı ekip, Trabzonspor ve Galatasaray deplasmanları öncesinde kendi evinde karşılaşacağı Konyaspor'u mağlup etmek istiyor. Teknik Direktör Nurullah Sağlam, geride kalan 6 haftada iyi olmalarına rağmen istediklerini tam olarak sahaya yansıtamadıklarını belirterek, "Eksikliklerimiz var, ancak bunların yerine oynayacak arkadaşları daha da geliştirerek yolumuza devam edeceğiz. Şu anda geride kalan 6 hafta içerisinde bizim en büyük hedefimiz özellikle tüm spor kamuoyunun sempatisini kazanmaktı. İyi futbolla seyir zevki yüksek müsabakalar seyrettirmek istiyorduk. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Geride kalan 6 haftada kaybettiğimiz 5 puan bizi üzüyor. Çünkü gerçekten kaybetmememiz gereken puanlardı. Özellikle Ankaragücü maçında yaşadığımız şansızlığın Beşiktaş maçına da sirayet etmesi 5 puan kaybına neden oldu. Önümüzde bir Konyaspor maçı var. Bu maçta yine seyir zevki yüksek bir futbol oynayıp taraftarımızın desteğini arkamıza alarak hanemize 3 puan daha eklemek istiyoruz" dedi.

Teknik heyet istikrarı olan takımların daha başarılı olduğuna da dikkat çeken Sağlam, "Şu anda ligin zirvesindeki 4 takım, Trabzonspor, Bursaspor, Beşiktaş ve biz varız. Geçen seneki teknik adamlarla yola devam edenler daha başarılı. Tabi Beşiktaş, bu hafta teknik heyetini değiştiriyor. Teknik heyetteki istikrarın başarının habercisi olduğuna inanıyorum. Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımlar ise kimlik arıyor. Ne zaman bulurlar bilemiyorum. Şimdi tabi hedefimiz ligi iyi bir yerde bitirmek. Biz herhangi bir yere oynamıyoruz. Bu iyi futbolla spor kamuoyu bizi mutlaka bir yerlere layık görecektir. Biz de bizi görmek istedikleri yerde olmaya çalışacağız. Dediğim gibi biz ligi belli bölümlere böldük. Şu anda bizim için en büyük hedef Konyaspor maçı" diye konuştu. Sağlam, son olarak apandisinden ameliyat olan İvan De Souza'nın eksikliğini hissedeceklerini ancak onun yerine görev alacak futbolcunun da başarılı olacağına inandığını söyledi.

Gaziantepspor'un Brezilyalı golcüsü Beto ise, uzun süren sakatlığının ardından Konyaspor maçında forma giyecek. Takımla birlikte antrenmanlara katılan Beto, sakatlığı döneminde çalışmalara devam ettiğini ifade ederek, "Gerçekten uzun bir sakatlığın ardından takıma katıldığım için çok mutluyum. Sakat olduğum süre içinde çalışmalarıma ara vermedim Bu dönemi de çalışarak değerlendirdim. Hocamızın uygun görmesiyle sahaya çıkarak elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Gaziantepspor eksikliklerde sorun yaşayacak bir takım değil. Benim yerime görev alan Eduardo da elinden gelenini yapmaya çalıştı. Sonuç olarak çok iyi bir ekibiz. Bunu her maçta göstermeye çalışıyoruz" dedi.

Golcü futbolcu Beto, Konyaspor maçında gol yollarında etkili olmaya çalışacağını belirterek, "Önümüzde iki önemli ve zorlu deplasmanımız var. Bunun öncesinde oynayacağımız Konyaspor maçı çok önemli. Bu maçtan galip ayrılırsak Trabzonspor ve Galatasaray maçlarına daha rahat çıkacağımızı düşünüyorum. Konyaspor maçında galip gelmemiz takıma güven getirecektir. Bu güvenle birlikte zorlu deplasmanlarımızda da kazanma şansımızın artacağına inanıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 20:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?