6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Köy halkı kaymakama barajı sordu

Araban Kaymakamlığı görevini vekaleten sürdüren Yavuzeli Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Araban ilçesine bağlı Köklüce Köyü’nü ziyaret ederek, köylülerin sorunlarını dinledi.

Köy halkı kendilerini ziyarete gelen Kaymakam Karaman'a 50 yıldır yapılacak diye bekledikleri Ardıl Barajı'nın akıbetini sordular. Köy halkı, Ardıl Barajı su kaynağı olan Kırkgöz su kaynağından çıkan suyun Köklüce Köyü sınırları içerisinden geçerek Karasu Çayı'nı oluşturduğunu belirterek, suyun azaldığını ve bu nedenle yeterli sulama yapamadıkları için mağdur olduklarını dile getirdiler.

En az 50 yıldır politikacılar tarafından kendilerine Ardıl Barajı'nın yapılacağına ve şu anda kuru tarım yapılan 200 bin dönümlük arazinin sulu tarıma geçeceğine dair söz verildiğini ifade eden köy halkı, “Çok kurak bir yıl geçiriyoruz. Yeterli sulama yapamadığımız için ürünlerimiz yetişmeyecek. Ne zaman kuru tarımdan sulu tarıma geçeceğiz" diyerek Kaymakam Karaman'dan bu konunun takipçisi olmasını ve mağduriyetlerinin gidermesini istediler.

Kaymakam Karaman ise kendisinin Yavuzeli Kaymakamı olduğunu ve vekaleten Araban Kaymakamlığı görevini yürüttüğünü kaydederek, "Araban Kaymakamlığı görevine baktığım süre içerisinde bu talebinizle ilgileneceğim, Ardıl Barajı projesi ile ilgili inceleme ve araştırma yapacağım. Şu anda kullanmakta olduğunuz Kırkgöz kaynak suyunu adil olarak kullanıp, hububatlarınızı kuraklıktan en az zararla kurtarmaya bakın. Kaymakam olarak sizin mağdur olmanızı istemem” dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 13:56:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?