6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Köylerde yaşayan çiftçiler unutulmadı

Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Şubesi, köyde yaşayan çiftçilere bilgi paylaşımı için seminer düzenliyor.

Seminerler hakkında bilgi veren Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasırcı, "Felsefemiz, balık yemenin yanında balık tutmayı da öğretmek. Vatandaşa sadece balık yemesini öğretmek doğru değil. Biz dernek olarak halkımıza balığı tutmayı da öğretiyoruz. Yardımlarımızın yanı sıra eğitici ve öğretici seminerlerimiz de var. Bunların genelini köylerimizde bulunan çiftçilerimize yönelik olarak yapıyoruz. Köylerimizde ekonomik kalkındırmayı hızlandırmak için kendimize 5 köy seçtik. Bu köylerin üçüne geçen hafta diğer ikisine de bu hafta gideceğiz. Gönüllü üyemiz ziraat mühendisi Kemal Öztomsuk ile beraber, üzerinde çalıştığımız konular hakkında çiftçi kardeşlerimizin yardımına koşuyor. Bilgiyi ayaklarına götürüyoruz. Doğru sulamanın yapılması, doğru ve zamanında ilaç kullanma, gübre kullanma, kullanılan ilaçların insan sağlığına zararlarını minimuma indirme, buğday, fıstık, zeytincilik ve üzümde verim ve kalitenin arttırılması Pazar payının çoğaltılması hakkında, bilgi paylaşımı yapıyoruz" diye konuştu.

Ayrıca, kentte yeni olan seracılık hakkında bilgiler verdiklerini kaydeden Hasırcı, "Çiftçimizin bakış açısını değiştirmeye çalışıyoruz. Bu gibi sosyal alandaki eğitici faaliyetlerimizde her geçen gün devam edecek" dedi.

Dernek olarak köylü kentli ayrımı yapmadan yardıma muhtaç her vatandaşın yanında olmaya özen gösterdiklerini belirten Başkan Hasırcı, yardımsever vatandaşlardan desteklerini esirgememeleri istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 11:19:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?