6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kreşte tüberküloz görevli!

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci, üniversite kreşinde bir çalışanda tüberküloz hastalığının tespit edildiğini ve yapılması gereken tüm işlemlerin yapıldığını bildirdi.


Prof. Dr. Ekinci, düzenlediği basın toplantısında, üniversite içerisindeki özelikle çalışanların çocuklarının kaldığı kreşte yaşanan tüberküloz olayına açıklık getirdi. Rektör Ekinci, "Kreşin açıldığı günlerde işe başlayan bir çalışan yakın bir süre içinde halsizlik, öksürük şikayetleriyle üniversitemiz Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümüne başvurması ile birlikte yapılan tetkikler sonunda kişinin tüberküloz olduğu saptandı ve tüberküloz için yapılan işlemler başlatıldı" dedi.

Tüberküloza ilişkin yapılması gereken işlemlerin yapıldığını belirten Prof. Dr. Ekinci, tüberküloz tedavisinde kullanılan ilaçlarla 21 gün içinde hastanın, çevresine mikrop bulaştırmayacak düzeye geldiğini ve çok hızlı bir iyileşme gösterdiğini belirtti.
Prof. Dr. Ekinci, olayın ardından, kreşteki çocukların tamamının muayene edildiğini ve kontrollerden geçirildiğini ifade ederek, "Çocukların hiç birinde tüberküloz mikrobuna rastlanmadı. Ancak 7-8 çocuğun vücudunun tüberküloza karşı duyarlı olduğu tespit edildi ve bu çocuklarda sadece 1 ilaç kullanılarak koruma tedavisine başlanıldı" şeklinde konuştu.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı olan Prof. Dr. Ekinci, "Tüberküloz sadece solunum yoluyla bulaşır. Bunun dışında hastanın kullandığı kap, kacak, yediği yemekten mikrop bir yerden bir yere geçmez. Kreşte çalışan bayan da zaten çocuklarla bire bir ilgilenen, yemeklerini yediren bir kısımda değil, ikinci bir alanda satın alma yapan, sekreteryaya bakan bir çalışan" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 17:23:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?