4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Küçük kız maganda kurşunu kurbanı

Gaziantep'te evinin damında uyuyan 10 yaşındaki küçük kız çocuğu, bacağına isabet eden ve nereden geldiği belli olmayan mermi yüzünden hastanelik oldu.


Edinilen bilgiye göre, Kocatepe Mahallesi 58 No'lu Sokak'taki evlerinin damında uyuyan Seda Kara, çevrede yapılan bir düğünde sıkılan kurşunun bacağına isabet etmesi nedeniyle yaralandı. Bağırarak uykudan uyanan küçük kızın yardımına ailesi yetişti. İlk bakışta ne olduğunu anlayamayan aile fertleri, bacağından akan kanları görünce Seda Kara'yı Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından bacağında mermi olduğu tespit edilen Seda Kara hemen ameliyata alındı.

Başarılı bir ameliyatın ardından küçük kızın sol bacağından 1 adet 7.65 çapında mermi çıkarıldı. Hastanede tedavisi devam eden Seda Kara acılar içinde kıvranırken, ailesi çocuklarının yürüyememesinden korkuyor.

 
Baba Bedir Kara yaşanan olayın aniden geliştiğini belirterek, "Çocuklar damda uyuyordu. Birden bir el silah sesi duyduk. Daha sonra çocuğuma baktığım zaman bacağı kanıyordu. Hemen hastaneye getirdik ve ameliyat oldu. Nereden geldiğini bilmediğimiz merminin çocuğumu sakat bırakmasından korkuyorum. Düğünlerde lütfen kimse kurşun sıkmasın" dedi.


Kara ailesinin yakınları ise düğünde ve çeşitli eğlencelerde kurşun sıkmanın alışkanlık hale geldiğini ifade ederek, "Vatandaşlar eğlenirken silah kullanmamalı. Şimdi bu çocuğun ne acılar çekerek ameliyat olduğunu ancak kendisi bilir. Evinde otururken birden ayağına mermi isabet ediyor. Bu hangi kanunda yazar. Bir an önce bu olayların durdurulması gerekiyor" diye konuştu.
Öte yandan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri her gece düğün ve eğlence olan bölgelerde sıkı denetimler yaparak kurşun sıkma olaylarını engellemeye çalışıyor.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 23:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HaLiL ÖZER IP: 88.227.125.xxx Tarih : 29.08.2007 09:37:24
Öncelikle hastanın yakınlarına geçmiş olsun diyorum.Bunun gibi olaylar artık durdurulmalıdır.Daha fazla kişiyi kaybetmek istemiyoruz.