4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Küçükkınacı'dan anlamlı çağrı

Güneydoğu Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Küçükkınacı, çağdaş eğitime vatandaş desteğinin şart olduğunu söyledi.

Şahinbey İlköğretim Okulu'nun model olarak başlattığı 'Sevdiklerinizin adını okulumuzda yaşatalım' kampanyasına destek vereceklerini açıklayan Küçükkınacı, "Yarınlarımızın teminatı çocuklarımızı yüzyılımızın donanımına kavuşturmak ve gelişmiş ülkelerin çocuklarıyla aynı standartlara kavuşturabilmek için vatandaşlarımızın eğitim kurumlarımıza destek olması gerekmektedir. Gaziantep her alanda markalaşırken, eğitim alanında da hak ettiği yere gelmek zorundadır. İş kollarımızın her alanında yetişmiş nitelikli insan gücüne ihtiyacı vardır.

Nitelikli insan gücüne de anacak günümüz koşullarına uygun eğitim öğretim veren kurumlar sayesinde ulaşabiliriz. Bugün devlet okullarımıza teknoloji desteği sağlamak zorundayız. OKS ve ÖSS sonrası eleştiriler yapmazdan önce gerek öğretmenlerimizin gerekse öğrencilerimizin en iyi koşullarda eğitim öğretim verebilmesi ve alabilmesi için ulus olarak onları 21. yüzyıl standartlarına kavuşturmak zorundayız. Bizler şartların oluşmasına yardımcı olduktan sonra eğitimin düzeyi ve başarısı hakkında yorum yapabiliriz. Bunun için Şahinbey İlköğretim Okulu'nun model olarak başlattığı 'Sevdiklerinizin adını okulumuzda yaşatalım' kampanyasına destek veriyoruz. Okul idaresi ve öğretmenlerinin talep ettiği teknik donanımların alınması ve okula teslim edilmesi için üzerimize düşenleri yapacağız" dedi.

Gaziantep'in her alanda sorunlarını birlik ve beraberlik içerisinde çözdüğünü ifade eden Küçükkınacı sanayici ve işadamlarının el ele vermesi gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü; "Gaziantepliler sorunlarını akıl yoluyla el ele vererek çözmüştür. Bugün ilimizde 700 civarında devlet okulu bulunmaktadır. Şahinbey İlköğretim Okulu'nun uyguladığı kampanya bu okullarımıza model olacaktır. Sanayici ve iş adamlarımızı bu eğitim seferberliğine katkı sağlamaya çağırıyoruz. Eğitime yapılacak her türlü destek ve yardım eğitime yüzde yüz destek kampanyası çerçevesizinde kurumların ödediği vergilerden düşülmektedir. Önümüzdeki yıllarda modern ve çağdaş bir Gaziantep'in alt yapısını güçlendirmek istiyorsak Gaziantep Valiliğinin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü bütün eğitim projelerinin kurum olarak, şahıs olarak yanında ve destekçisi olmak zorundayız. Okullarımızı teknolojiyle donatmak ulusumuza karşı yapabileceğimiz en asil görevlerden birisidir."

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 17:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?