6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kültür elçileri Avrupa yolcusu

Gaziantepli toplam 26 başarılı öğrenci Avrupa’ya gidiyor.


İngiltere ve Almanya'ya gidecek olan öğrenciler, kendileri için gerekli olan evrakları Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in elinden aldılar. Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu'nda gerçekleştirilen törene Asım Güzelbey'in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Sema Marangoz, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkan Vekili Muhtar Akyol ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören öncesi bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, “Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okullarda okuyan ve başarılı olan öğrencileri İngiltere ve Almanya'ya gönderiyoruz. Bu öğrencilerimizi çok titizlikle seçtik. Biz bu çocukları seçerken hatır gönül ayrımı yapmadık. Avrupa'ya gidecek olan öğrencilerimiz lise 2 ve lise 3. sınıf öğrencilerinden oluşmaktadır. 15 öğrencimiz Almanya'ya, 11 öğrencimiz de İngiltere'ye gidecek” dedi.


Bu gezilerin öğrencilerin vizyonunu genişleteceğini kaydeden Güzelbey, “Yeni bir ortam ve yeni bir aileniz olacak. Bu sizler için bir fırsattır. Gittiğiniz yerlerde bir şeyler öğrenmeye, bir şeylere sahip olmaya bakın. Kendinizi değil, ülkemizi temsil ettiğinizi unutmayın. Aileler, sizin de gözünüz arkada kalmasın. Bu çocuklarımız başarılı olacaktır. İngiltere'ye gidecek olan öğrencilerimiz İngiltere'de yaşayan Gaziantepli Ahmet Burak Üstünsürmeli isimli bir hayırsever hemşehrimizin misafiri olacaklar. Almanya'ya gidecek olan öğrencilerimize de oradaki Gaziantepliler Derneği ve Duisburg Belediyesi ev sahipliği yapacak” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Almanya ve İngiltere'ye gidecek olan öğrencilere içerisinde evrakları ile Türkiye'yi tanıtan broşürlerin bulunduğu kilim desenli çanta hediye etti.
İngiltere'ye gidecek olan öğrencilerin pazar günü, Almanya'ya gidecek öğrencilerin ise pazartesi günü yola çıkacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 18:45:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?