5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Kültürel mirası koruma projeleri

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Avrupa Birliği (AB) Bilgi Bürosu Koordinatörü ve GTO Genel Sekreter Yardımcısı Figen Öğüt, Avrupa Komisyonu tarafından GAP İdaresi Başkanlığı'nca kültürel miras ve turizmi desteklemek amacıyla açılan ''Kültürel Mirası Geliştirme Programı'' çerçevesinde Gaziantep'te 10 projenin yürütüldüğünü bildirdi. 

GTO AB Bilgi Bürosu tarafından düzenlenen ''Gaziantep'te Turizm Sektörü ve Kültürel Mirasın Geliştirilmesine Yönelik Projeler'' konulu seminer, GTO Meclis Salonu'nda yapıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan GTO AB Bilgi Bürosu Koordinatörü ve GTO Genel Sekreter Yardımcısı Figen Öğüt, program kapsamında GAP Bölgesi'nden 9 ili kapsayan 121 başvurunun gerçekleştiğini ve bunlardan 32'sinin kabul edildiğini belirterek, ''Desteklenmesi kararlaştırılan 32 projeden 10'u Gaziantep'te yürütülüyor. Bütçeleri 30 bin ile 650 bin Euro arasında değişen projeler, 2007 Ağustos ve Eylül aylarında tamamlanacaktır'' dedi. 

Projeler kapsamında restorasyondan eğitime, tanıtım filmlerinden el sanatlarının geliştirilmesine kadar uzanan geniş bir yelpazede pek çok faaliyet düzenleneceğini kaydeden Öğüt, ''Projeler, turizm potansiyelinin artırılmasını, tarihi ve kültürel zenginliğin tanıtımını hedeflemektedir. Projeler kapsamında yer alan faaliyetlerin tümü, kentimizin turizmi açısından büyük önem taşımaktadır. Son yıllarda turizm sektörünün, ülke ekonomilerindeki öneminin hızla arttığı görülmektedir. Özellikle kültürel turizm, giderek artan bir gelişim trendine girmiştir'' diye konuştu. 

Öğüt, ticaret ve sanayide Türkiye'nin öncü merkezlerinden olan Gaziantep'in, kültürel turizm potansiyelini hareket geçirmesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi: 

''Son yıllarda diğer sektörlere canlılık kazandırması, kazanılan döviz gelirlerinin ihracat ve GSMH içindeki payının artması ve oluşturduğu istihdam imkanları, turizme verilen önemin artmasına neden olmaktadır. GTO olarak hazırladığımız ve desteklenmesi uygun bulunan iki projemiz ve diğer projeler ile kentimiz ve bölgemizin sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da tanıtımı hedeflenmektedir. Bu projeler, kentimizin turizm sektöründe hak ettiği yere kavuşması için önemli bir adım niteliği taşımaktadır''
Seminerde daha sonra, Gaziantep'te yürütülen 10 proje hakkında bilgiler sunuldu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 15:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?