5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

'Kumla' vapuru Gaziantep'te

Gaziantep İl Özel İdaresi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden satın alınan ve Zeugma antik kenti ile Rumkale arasında yapılacak turistik turlarda kullanılacak olan "Kumla'' isimli vapur Gaziantep'e ulaştı. 

İstanbul'da Üsküdar-Kabataş hattında yolcu taşıyan ''Kumla'' vapuru, bundan böyle Gaziantep'in Nizip İlçesi yakınlarında bulunan Zeugma antik kenti ile Rumkale arasında turistlere hizmet verecek. 

Gaziantep İl Özel İdaresi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş.'den 60 bin dolara satın alınan ''Kumla'' adlı gemi, 6 gün süren uzun bir yolculuk sonrasında, iki parça halinde yüklendiği büyük TIR'larla Gaziantep'e geldi. 180 kişi kapasiteli geminin bugün sabah Zeugma antik kentinde monte edilmesinin ardından Fırat Nehri'ne indirilmesi planlanıyordu. Ancak geminin suya indirilmesi için ayarlanan vinçin arızalanmasından dolayı, monte ve indirme işlemi 1 gün sonraya ertelendi. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Demir, geminin Zeugma antik kenti ile Rumkale arasında tura başlamasıyla birlikte, bölgede kültür turizminin canlılık kazanacağını söyledi. Gaziantep'e gelen geminin, tura başlamasını heyecanla beklediklerini ifade eden Demir, gezi amaçlı kullanılacak geminin 27 metre boyunda, 5.2 metre genişliğinde, 2 metre derinliğinde, 80 ton ağırlığında ve 180 yolcu kapasiteli olduğunu kaydetti. Demir, geminin daha önce İstanbul'da Üsküdar-Kabataş arasında yolcu taşımacılığında kullanıldığını, yeni yıldan itibaren ise bölge turizminin gelişmesine katkı sağlayacağına işaret ederek, şöyle konuştu: 

''Zeugma ile Rumkale arasındaki mesafe 30 kilometre ve bu güzergah çok güzel tarihi ve doğal güzelliklere sahip. Tura katılacak olan yerli ve yabancı turistler, bölgenin güzelliklerini çok daha rahat bir şekilde görme imkanına kavuşacak''.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 16:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?