6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kupa maçı hazırlıkları başladı

Turkcell Süper Ligi'nin 8. haftasında Trabzonspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak bir puan alan Gaziantepspor, Türkiye Kupası'nda hafta içerisinde karşılaşacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Teknik Direktör Nurullah Sağlam yönetiminde Celal Doğan Tesisleri'nde yapılan bugünkü antrenmanı Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl da izledi. Trabzonspor maçının kadrosunda yeralan futbolcular ısınma hareketleri ile antrenmanı tamamlarken, yedekler ise çift kale maç yaptı. Yaklaşık bir buçuk saat süren antrenmanda futbolcuların neşeli ve hırslı oldukları gözlendi.

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, yaptığı açıklamada, Trabzonspor'dan alınan bir puanın kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Kızıl, "Trabzonspor karşısında fırsatı kaçırdık diyebiliriz. Çünkü Tabata ve Mehmet Yozgatlı'nın kaçırdıkları pozisyonlar gol olabilirdi. 2. yarıda ise gösterdiğimiz performans sonucu sahanın hakimi bizdik. Biz yolumuza devam ediyoruz. Şimdi önümüzde Trabzonspor ile oynayacağımız çok önemli kupa maçı var. Bu kupa maçı futbolcular kadar taraftar ve şehir için de önemli.

Takıma destek vermeleri gerek. Herkesi stada abekliyoruz, gelsinler 2 saatlerini Gaziantepspor için feda etsinler. Bu maçta istediğimizi elde edeceğimize inanıyorum" dedi.

Türkiye liglerinde kolay maç olmadığını, her kulübün enteresan sonuçlar alabildiğini kaydeden Kızıl, "Bütün maçlar zordur, kolay maç yok. Ligde enteransanlar maçlar oluyor. Galatasaray Eskişehirspor'a 4-2 yenildi. Biz kendi sahamızda Konya'ya yenildik. Mücadele etmeden, emek vermeden, ter dökmeden sonuç alınmıyor. Özveriyi gösterdikten sonra, teri döktükten sonra Allah da yardımcı olacaktır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Teknik Direktör Nurullah Sağlam da, Trabzonspor ile zorlu bir müsabaka oynayacaklarının bilincinde sahaya çıktıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Gerçekten de beklediğimizden daha zor oldu. Kendi oyun anlayışımızı tam anlamıyla değil de zaman zaman bu oyun anlayışının dışında oynadık. Son oynadığımız 2 müsabakadan memnun değilim. Mücadele yönünden çok iyi ama oyun kalitesi yönünden geçtiğimiz haftalara göre daha düşük kalitede oynuyoruz. Trabzonspor karşısında iyi mücadelenin karşılığında bir puan aldık. Trabzonspor'un da ciddi atakları yoktu açıkçası. Çok fazla pozisyon vermeden maçı tamamladık."

Trabzonspor ile Çarşamba günü de Türkiye Kupası maçında karşı karşıya geleceklerini ve ardından hafta sonu Galatasaray karşısına çıkacaklarını dile getiren Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trabzonspor'un artılarını biliyoruz. Belli anlamlarda artıları var ama onların işini kolaylaştıracak bir mantıkla oynamayacağız. Bu hafta zorlu müsabakalar üst üste geldi. Amacımız en iyi şekilde bu haftadan çıkmak. Galatasaray son haftada oynadığı ve yenik kapadığı maç sebebiyle sıkıntılı olacak. Kaybettikleri için ve zirveden kopmama adına maçımızı ciddiye alacaklar. Daha doğrusu, ilk haftalarda oynadığımız futboldan sonra, rakiplerimiz kim olursa olsun bizi ciddiye almaya başladılar. Bu da işimizi zorlaştırıyor ve oynadığımız maçların kalitesini artırıyor. Bundan da kazanan spor kamuoyu oluyor"

Sağlam, şu anda sakat olan Emrah, Beto, Mehmet Polat ve kaleci Murat Şahin'in yarın MR'larının çekileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 18:38:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?