6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kuraklık çiftçiyi perişan etti

MHP Gaziantep milletvekili Hasan Özdemir, çiftçinin ve köylünün kuraklık sebebiyle perişan olduğunu bildirdi.

Özdemir, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Gaziantep'te, çiftçilerin yaşadığı sıkıntıyı ve sorunları yerinde görmek için Oğuzeli ve Karkamış ilçeleri arasında bulunan Barak ovasında incelemelerde bulundu.

Tarımla uğraşan çiftçilerle bir araya gelen Özdemir, susuzluk ve aşırı kuraklıktan dolayı ürünü tarlada kuruyan çiftçilerin durumlarının içler acısı olduğunun görüldüğünü söyledi.

Hancağız Barajından kanallara su gelmediğini, gelen suyunda yetersiz kaldığından yakınan çiftçiler, Özdemir'e ürünlerinin tarlada kuruduğunu ve yüzde yetmişe yakın verim kaybı yaşadıklarını belirterek, özellikle Örmetaş, Alaçatı, Koyunbat, Sonaş, Karacurun köylerinde binlerce dönüm ekili ayçiçek tarlasının susuzluk ve kuraklıktan tarlada kaldığını ifade ettiler.

MHP Gaziantep milletvekili Özdemir ise, Hükümetin çiftçilere yeterli desteği vermediğini ileri sürerek, "Çiftçi, köylü kuraklık sebebiyle perişan. İktidar partisi milletvekilleri gelsinler köylünün, çiftçinin sorunlarını yerinde görsünler. Tarlaların susuzluktan kuruduğuna şahit olsunlar, ürünlerin tarlada nasıl kuruduğunu görsünler. Bu ülke Ankara'dan yönetilmeyle olmuyor, sosyal tesis açmakla hiç olmuyor" dedi.

Özdemir, çiftçilerin su pompalarını elektriğe yapılan zamlar sebebiyle kullanamadıklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 15:41:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ezgi IP: 81.215.170.xxx Tarih : 24.07.2008 01:51:20

hasan bey senin emniyetteki halinide biliyoruz kimseye katkın olmamıştı.