6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kuraklık desteği müjdesi

AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan, kuraklıktan zarar gören çiftçilere kuraklık desteğinin 10 güne kadar ödeneceği müjdesini verdi.

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, kuraklık desteği ödemeleriyle birlikte çiftçilerin daha önceden alınan kredilerinin de erteleneceğini kaydederek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"2007 yılı ilkbahar döneminde Türkiye'nin çeşitli illerinde meydana gelen kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçilere nakdi desteğin hibe olarak verilmesine ilişkin yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararı, mağdur olan çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının ertelenmesini kapsıyordu. Karar kapsamında ürünlerin yüzde 25 ve üzerinde zarar gördüğü tespit edilen kayıtlı çiftçilerimiz bu imkanlardan yararlanabilecekti. Bu çiftçilerimize sertifikalı tohumluk ihtiyacını karşılamak amacıyla, kaybettikleri ürün miktarına karşılık gelen kuraklık desteği ödenecekti. Bu kapsamda, zarar gören alanlarda dekar başına buğday için 22, arpa için 13, fiğ için 24, nohut için 30, mercimek için 22, burçak için 24 ve mürdümük için de 24 YTL tutarında nakdi kuraklık desteği ödenecektir. Zarara uğrayan çiftçilerimizden 31 Temmuz 2007 tarihine kadar başvurmuş olanlar bu desteklerden faydalanabilecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 12:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?