4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Kuraklık Gaziantep'i etkilemedi

Türkiye'nin birçok ilinde bu yılın ilkbahar döneminde görülen kuraklığın Gaziantep'i etkilemediğini belirten Tarım il Müdürü İbrahim Yılmaz, "Türkiye genelinde yaşanan kuraklık önemli ölçüde ürün kaybına neden olurken Gaziantep'te sadece hububatta yüzde 5 gibi bir ürün kaybı yaşandı"dedi.

Küresel ısınmayla birlikte gelen kuraklık nedeniyle Konya, Kütahya, Kayseri, Ankara, Amasya gibi illerde önemli ölçüde ürün kayıplarının yaşandığını ifade eden Yılmaz şunları söyledi; "Birçok ilde buğday, arpa, fiğ, ve korunga eken çiftçiler büyük zararlara uğradı. Ancak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın talimatıyla arasında Gaziantep'inde bulunduğu 40 ilde kuraklığın verdiği zararlar incelendi. Bu inceleme sonucu Gaziantep'te kuraklığın söz konusu olmadığı anlaşıldı."

Gaziantep'te sadece belli bölgelerde yüzde 5 gibi bir ürün kaybının yaşandığını kaydeden Yılmaz, tarla hazırlığı, sulama, ekim zamanı, iklim değişikliği gibi birçok sebebin ürün kaybına etki ettiğini söyledi.

2006 yılında Gaziantep'e ortalama 550 metreküp yağışın düştüğünü belirten Yılmaz, ortalama yağış miktarının 2007 yılında da değişmediğini kaydetti.

Yılmaz, 1 milyar dekar alanda buğday, 400 bin dekar alanda da arpa üretimi yapıldığını ve 2006 yılına oranla bu yıl yüzde 5 oranında bir verim kaybı olduğunu, diğer ürünlerde kayıp yaşanmadığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 10:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?