6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kuralık fıstıkları yaktı

Araban ilçesine bağlı Elif Beldesi’nde kuraklık nedeniyle yetiştirilen Antepfıstığı’nda yüzde 90’lara varan yanmalar meydana gelmesi çiftçileri mağdur etti.

Elif Beldesi’nde aşırı hava sıcaklığı nedeniyle, hasat döneminin ilk günlerinde başlayan Antepfıstığı ağaçlarındaki aşırı yanmalar Elifli çiftçileri mağdur etti.

Elif Beldesi Belediye Başkanı Cuma Altınbaş Elif Beldesi sakinlerinin Antepfıstığı’ndan başka bir gelirlerinin olmadığı ve tek geçim kaynaklarının Antepfıstığı olduğunu söyledi. Antepfıstığı bahçelerini dolaşan Başkan Altınbaş, Antepfıstığı bahçelerindeki ağaçlarda yüzde 90’lara varan yanma meydana geldiğini belirterek, “Bu yıl Güneydoğu Anadolu’da yaşanan kuraklık nedeniyle, Araban ovası ve Elif Beldesi’nde de tarım büyük zarar gördü. Elif Beldesi halkının Antepfıstığı’ndan başka bir gelirleri yoktur. Elif Beldesi’nde yaşanan kuraklık ve aşırı hava sıcaklığı nedeniyle, çiftçilerimiz mağdur oldu. Çiftçilerimizin mağduriyetlerini gidermek için gerekli tespitlerin yapılması gerekiyor. Yetkililerden Elif Beldesi’ne gelerek Antepfıstığı bahçelerindeki yanmaları tespit etmelerini istiyoruz. Çiftçilere destek verilerek mağduriyetleri giderilmelidir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 10:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?