6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kuran kursundan futbol sahasına

Özerk Diyanet Evkaf Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi Abdurrahim Çelik, Camiler Arası Yaz Kur’an Kursları’na katılan örgenciler arasında halı saha futbol turnuvası düzenlediklerini söyledi.

Düzenlenen turnuvada H. Fazlı Okkıran Cami örgencileri birinci oldu. Birinci olan öğrencilere kupayı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kaptanı Mustafa Şahintürk verdi. Ulus Mahallesi muhtarı Nihat Uçar ise, cami örgencilerine çeşitli hediyeler verdi.


Özerk Diyanet Evkaf Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi Abdurrahim Çelik, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Milletlerin geleceği, yetiştirmekte oldukları nesillere bağlıdır. Nesilleri maddeten ve ruhen sağlam olan milletler payidar olurlar, ayakta kalırlar. Bu bakımdan yüce dinimiz nesillerimizi ve evlatlarımızı iyi yetiştirmemiz konusunda önemle durmuş, anne babalara sorumluluklar yüklemiştir. Çünkü, İslam dini, gençlik üzerinde önemle durmuş, onların sağlıklı ve imanlı bir şekilde yetişmesi ve büyümesi için ebeveynlere büyük görevler yüklemiştir. Gençlik, maddi ve manevi yönden imanlı, ahlaklı, çalışkan ve dürüst bir şekilde yetiştirilmediği zaman geleceğe güvenle bakamayız. Dini ve ahlaki telkinlerden uzak tutulan gençlik, sigara, alkol, uyuşturucu, kumar, batıl inanç ve zararlı akımların pençesinde kıvranmaktadır. Öyle ise evlatlarımızı, İslam'ın emrettiği şekilde terbiye edip yetiştirelim. Onların kalbine Allah, peygamber, vatan ve ümmet sevgisini yerleştirelim. Zamanında onları ibadetlere alıştıralım. Eğer bizler bu gençlerimize sahip çıkmazsak, başka sapık fikirli insanlar bu çocuklara sahip çıkar. Herkesin çocuklarını camiye göndermesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 15:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?