4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Kurban bayramı hazırlıkları

Gaziantep'te bayram hazırlıkları sürdürülürken, kurbanlık satan satıcılar ve müşteriler arasında sıkı pazarlıklar yapılıyor. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen bölgelerde kurban satışları sürdürülürken, satıcı ve alıcılar arasında sıkı pazarlıkların yapılıyor. 

Saman pazarında kurbanlık satan Mehmet Yılmaz, kurban fiyatlarının bu yıl uygun olduğunu belirterek, "Geçen yıl kurbanlıklarımızın fiyatlarını bu yıl da aynısını uyguluyoruz. Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar çok sıkı pazarlıklar yapıyor. Fiyatların uygun olmasına rağmen pazarlık yapan müşterileri kaçırmamak için onları ikna etmeye çalışıyoruz. Bu yıl kurbanlık satışlarında en çok rağbeti koyun ve tekeler görüyor. Kilosu 3.5 YTL olan koyunların bir tanesi ortalama 180 YTL'yi buluyor. Zaten geçen yıl da bu fiyata veriyorduk" dedi. 

Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar ise fiyatların uygun olduğunu ancak hayvanların yeterince beslenerek kilolarının artırılmadığından şikayetçi olduklarını söyledi. Kurban satışlarının geçen yıla oranla daha çok arttığını ifade eden satıcılar, bayramın 1. gününe kadar satışların olacağını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 15:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?