4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Küresel ısınma ve iklim değişiklikleri

Gaziantep Avrupa Birliği (AB) Bilgi Bürosu tarafından organize edilen "Küresel ısınma ve iklim değişiklikleri" konulu seminer gerçekleştirildi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) toplantı salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan GTO AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Burcu Nakıboğlu Çelik, bilgilendirme toplantıları kapsamında Kilis, Adıyaman ve Gaziantep'te etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Amaçlarının halkın bilinçlenmesi olduğunu kaydeden Çelik, toplantıların artarak devam edeceğini ifade etti.

Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye İklim Değişiklikleri Proje Asistanı Gülçcin Özsoy, bir sunumda bulundu. Özsoy, iklim değişikliklerinin son yıllarda büyük bir oranda arttığını belirtti. Özsoy, "Dünyanın dengesini yanlış uygulamalar sonucu bozuyoruz. Atmosferdeki sera gazı birikimlerini, iklim sistemi üzerindeki tehlikeli insan kaynaklı etkiyi önleyecek bir düzeyde durdurmayı başarmamız gerekiyor. Bu konuda bütün ülkelere ve insanlara görevler düşüyor" dedi.

Küresel ısınma ve iklim değişikliklerinin önüne geçilebilmesi için belirli politikalar üretilmesi gerektiğine dikkat çeken Özsoy, "Atmosfere salınan sera gazı miktarını belirli bir seviye tutmamız ve azaltmamız gerekiyor. Aksi halde, yaşanan küresel ısınma ve iklim değişiklikleri ile gıda kaynakları azalıyor, su seviyeleri yükseliyor. Bu değişikliklere bağlı olarak insanlar göç etmek zorunda kalıyor, bir çok bölgede salgın hastalıklar meydana geliyor" diye konuştu.
Özsoy, Türkiye'nin de son 20 yıldır kurak bir dönem geçirdiğini ve acilen tedbir alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 17:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?