6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kürktepe yeni çehresine kavuşuyor

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, ilçe genelinde her mahallede çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.

"İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın" parolasıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, “İnsanımızın vatandaşlık onurunu taşıması için yaşayacağı mekanların güzelleştirilmesi biz yerel yöneticilerin görevidir. Bizler de bunun için çalışıyoruz” dedi.

Türktepe Mahallesi'nde belediye tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Can, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Türktepe Mahallesi'nin Gaziantep'in en eski mahallelerinden biri olduğunu ve burada yaşayan vatandaşların sokak aralarında yaşamaya mahkum edildiğini kaydeden Can, daha önceleri Türktepe Mahallesi'nde bir karış parkın ve çocukların oynayabileceği alanların olmadığını belirterek, burada çalışmaya başladıklarını söyledi.

Daha önce burada 16 binanın kamulaştırmasını yaparak yıkımlarının yapıldığını hatırlatan Can, bu sayede eserlerin etrafının açıldığını ve bölgeye hitap eden mini bir park alanının oluşturulduğunu ifade ederek, çocukların enerjilerini sarfetmeleri için mini bir saha yaptıklarını ve burada futbol, basketbol ve voleybol gibi aktivitelerin yapılacağını açıkladı.

Can, ilçe genelinde birçok mahalleye hizmet götürüldüğünü ve önümüzdeki süreçte bu tür çalışmaların, gidilmeyen mahallelere de götürüleceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 13:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?