6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kurtuluş anısına gösteri maçı

Gaziantep Şahinbey Belediyespor ampute futbol takımı ile Ankara Karagücü ampute futbol takımı, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü etkinlikleri kapsamında gösteri ve dostluk maçı yaptı.


Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen gösteri maçını, Şehitkamil Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Bekir Öztekin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nuri Öcal, gaziler ve yakınları izledi. Karşılaşma öncesi şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü anısına oynanan gösteri maçına ilgi az oldu. Her iki takım oyuncuları da sergiledikleri futbolla büyük beğeni toplarken,
izleyenlerden de bol bol alkış aldı. Baştan sona büyük çekişme içerisinde geçen maçta Ankara Karagücü ampute futbol takımı, Şahinbey Belediyespor ampute futbol takımını 3-1 mağlup etti.


Türkiye Gaziler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Gaziantep Şubesi Başkanı ve Şahinbey Belediyespor Ampute Futbol Takımı Antrenörü Mehmet Yeter, dostluk maçı öncesi yaptığı konuşmada, "Amacımız gazilerimizin moral ve motivasyonunu yükseltmeye çalışmak. Şu anda koltuk değnekleri ile sahaya çıkacak olan gazilerimizin kendilerine olan özgüveni en üst seviyededir. Kadromuzda 17 kişi bulunuyor. Bunlardan 13'ü gazi arkadaşımız ve 4'ü de bedensel engelli arkadaşlarımızdır. Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü anısına bu dostluk maçını yapıyoruz. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Karagücü bizim kardeş takımımız. Gaziantep'in kurtuluşu anısına özel bir maç yapmak için davet ettik. Bu tür anlamlı etkinliklere halkımızın ilgisi sıfır denecek şekilde az. Vatani görevini yaparken kolunu bacağını kaybeden bu arkadaşlarımız, böyle anlamlı bir gösteri maçı yapıyor ama ilgi yok. Bu ilgisizlik bizleri gerçekten çok üzdü. Ama ne olursa olsun Gaziantep var olduğu müddetçe, gaziler varolduğu müddetçe, bu maça
bir kişi dahi gelse biz bu gösteri maçlarına devam edeceğiz. Bu maç yenme yenilme olayı değil. Gazilerimizi rehabilite etme maçıdır. Halkımıza biraz kırgınız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 10:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?