5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Kurtuluş Günü'nde 30 km yürüyecekler

Gaziantep'te duyarlı 3 vatandaş, Gaziantep'in 25 Aralık Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümünde, Şahinbey Anıt Mezarı'na kadar 30 kilometre yürüyecek. 

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen, Gürsel Güzel, Mehmet Kara ve Ahmet Mengüç, Gaziantep Savunması'nda Şehit olanların anısına bu yürüyüşü düzenleyeceklerini belirterek, bütün Gazianteplilerden kampanyalarına katılmalarını istediler. 

Arkadaşları adına açıklamayı yapan Mehmet Kara, amaçlarının dünden yarına ışık tutmak adına, yeni yetişen nesile dünyaya nam salmış Gaziantep Savunması'nı bir kez daha anımsatmak olduğunu söyledi. Kara, "Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, 25 Aralık günü başlatacağımız yürüyüşümüzü, her türlü kültürel yozlaşmaya karşı mücadele edilmesi gerektiği kararlılığı ile tamamlayacağız.
 
Düşman bugün çehre değiştirerek, kültürel işgal başlatmıştır. Gaziantep'in bir Avrupa kentine benzeyen durumu, aslında dilimize üstü örtülü bir saldırı gerçeğidir. Dil'i yok ederseniz, peşinden kültürü, daha sonra da toprağınızı kaybedersiniz. Gürsel Güzel ve Ahmet Mengüç'le birlikte başlatacağımız bu yürüyüşe aynı duyarlılığı paylaştıklarına emin olduğumuz kamuoyunu, bu anlamlı yürüyüşe destek vermeye çağırıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 15:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şahin güzel IP: 88.228.195.xxx Tarih : 26.01.2011 12:56:42

gönlünüze sağlık