4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Kurumsal sosyal sorumluluk semineri

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Gaziantep Şubesi tarafından "Kurumsal Sosyal Sorumluluk" konulu bilgilendirme semineri yapıldı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Salonu'nda ücretsiz olarak gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak katılan UNDP Türkiye Daimi Temsilcisi Mahmut Ayyup, Gaziantep ABİGEM Direktörü Funda Suran, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Genel Başkanı Serdar Dinler, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Şube Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Onan ve UNDP İş Geliştirme Müdürü Hansın Doğan, kurumsal sosyal sorumluluk hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

UNDP İş Geliştirme Müdürü Hansın Doğan, seminerde yaptığı konuşmada, kurumsal sosyal sorumluluk çerçevesinde belirlenen 8 kalkınma hedefi olduğunu belirtti. Doğan, "Evrensel ilköğretimin sağlanması, cinsiyet eşitliğinin teşvik edilmesi, çocuk ölümlerinin azaltılması, anne sağlığının geliştirilmesi, Aids, sıtma gibi bulaşıcı hastalıklarla mücadele, açlığın önlenmesi gibi 8 evrensel kalkınma hedefi belirlendi. Bunlar ilk bakışta evrensel ama özelde bakıldığında ise birçoğu Türkiye'yi de ilgilendiren sorunlar. Bu sorunların önlenmesine yönelik somut hedefler belirlenmiş. Örneğin 2015 yılına kadar yoksulluğu yarıya indireceğiz gibi" dedi.

Evrensel sorunların önlenmesinde özel sektörün devreye germesini sağlamak amacıyla kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin oluşturulduğunu kaydeden Doğan, "Günümüzde özel sektör eskiye nazaran büyük bir ilerleme gösterdi. Dünya ekonomisinin yüzde 90'ı özel sektörün kontrolü altında. İşte bu noktada Birleşmiş Milletler özel sektörün uygulayacağı kurumsal sosyal sorumluluğa önem veriyor" diye konuştu.

Sosyal sorumluluk projesi uygulayan şirketlerin bu işten karlı çıktıklarını ifade eden Doğan, şunları söyledi:
"Uluslararası şirketler bunu fark ettiler ve uyguladıkları sosyal sorumluluk projeleri sayesinde toplumda itibar ediniyorlar. Böylece aynı ürünü üreten diğer şirketlerden öne geçmeyi başarıyorlar. Avrupa'da yapılan araştırmalara göre sosyal sorumluluğa yatırım yapan şirketlerin ürünleri, diğer ürünlerden pahalı olsa bile tercih ediliyor. Bu da şirketler üzerinde toplumsal bir baskı oluşturuyor. Sosyal sorumluğa yapılan yatırımın kendilerine getirdiği bu faydayı uluslararası şirketler fark etti, ancak bizim amacımız bunu yerele de yaymak."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 10:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?