6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kurumsallaşma için inovatif düşünce

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, rekabetin küresel ortamda yapıldığı günümüzde KOBİ'lerin öncelikle kurumsallaşma ve kurumsal yönetim ilkelerine sahip olmaları gerektiğini bildirdi.

Erturhan, yaptığı açıklamada, 2000 yılı sonrası dünya ticaret sistemindeki yeniden yapılanma ve ortaya çıkan yeni duruma göre Türkiye'de KOBİ'lerin varlıklarını devam ettirebilmek, büyüyebilmek, gelişebilmek ve rekabet gücünü artırabilmek için inovatif düşünceye sahip olmaları gerektiğini belirtti. Erturhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin kalkınmasında ve gelişmesinde kritik öneme sahip ve Türk insanının, Türk girişimcisinin karakteristik özelliğini taşıyan KOBİ'ler için 2000'li yıllar olgunluk ve gelişme dönemi olmuştur. Ancak bu yıllarda ve günümüzde dünyada üretim teknolojileri, üretim kapasiteleri hızlı bir şekilde büyümektedir. Tüm sektörlerde üretimin büyük ölçeklerde yapılması ve yabancı sermayenin de ülkeye birçok sektörde girmesiyle ülkemizin geleneksel üretim alanlarında yeni aktörler ortaya çıkmıştır. Rekabetin küresel ortamda yapıldığı ve eskiye oranla daha acımasız yapıldığı gerçeğinden hareketle; KOBİ'ler bu yeni dönemde öncelikle kurumsallaşma ve kurumsal yönetim ilkelerine sahip olmalıdır. Bunun yanında bu rekabet ortamında üretim teknolojilerini ve sermaye yapılarını güçlü tutup inovatif düşünce kapsamında farklı ve katma değeri yüksek ürünlere yönelmesi gerektiği görüşünü taşıyoruz."

Erturhan, aksi taktirde sermayenin serbestçe dolaştığı ve üretimin bol ve yüksek kapasitelerde yapıldığı, finans olanaklarının daraldığı, talebin düştüğü ve karlılıkların azaldığı günümüz ticaret ortamında Türk KOBİ'lerinin küresel rekabet ortamında daha fazla ilerleme olanaklarının daralacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 11:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?