5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

KÜSGET'teki yangın

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Karakuş, Küsget Sanayi Sitesi'ndeki bir imalathanede 3 gün önce çıkan yangının, itfaiyenin zamanında müdahalesiyle söndürüldüğünü belirterek, "Zamanında müdahale edilmeseydi, tüm sanayi sitesi yanabilirdi" dedi. 

Küsget Sanayi Sitesi'nde çıkan yangınla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Karakuş, yangının, tiner ve diğer kimyevi maddelerle benzin elde etmek isteyen kişilerin ihmali sonucu çıktığını kaydederek, "Yangının çıktığı yer olan Alles Kimya adlı imalathane, ruhsatsız olarak çalışıyormuş. Yangın esnasında işyeri içerisinde kaçak benzin yapımının olduğunu bilmiyorduk. Bu bilgiye sahip olsaydık, yangına o şekilde müdahale ederdik. İlk müdahalede 20 itfaiyecinin yaralanmasından sonra izindeki itfaiyecileri çağırdık. Bundan haberimiz olsaydı, belki de yaralı sayısı daha az olabilirdi. Yangına müdahale zamanında ve yerinde yapılmasaydı, tüm sanayi yanabilirdi" diye konuştu.
Yangına 2 ila 5 dakika arasında bir zaman zarfında müdahale ettiklerini söyleyen Karakuş, yangın esnasında itfaiyecilerin üzerindeki yanmayan elbiselerin itfaiyecileri koruduğunu, yaralananların da sadece açıkta olan yerlerinin yandığını ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 15:58:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?