6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kuyumcudan 3 kilo altın çalındı

Gaziantep'te özürlü kılığındaki soyguncu iş yeri sahibini oyalarken, arkadaşları kasadaki 3 kilo altını 2 dakikada alarak kaçtı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde özürlü otomobiliyle Kayaönü Mahallesi Karaoğlanoğlu Caddesi üzerindeki bir kuyumcuya gelen kimliği belirsiz şahıs, iş yeri sahibi Ali Ağkale'yi dışarı çağırarak altın aldı. Elindeki 5 YTL'lik para destesini sayarak Ağkale'ye uzatan şahıs, parayı saymasını istedi. Ağkale parayı saydığı sırada otomobilde bulunan şahsın arkadaşları iş yerine girerek, açık olan kasadaki 3 kilo altını alıp kaçtı. Otomobildeki şahıs hızla uzaklaşırken, iş yerine giren Ağkale kasadaki altınların alındığını görünce yakınlarını ve polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri, kuyumcu dükkanında incelemelerde bulundu. Soygunu duyarak iş yerine gelen Ağkale ailesinin yakınları ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Ali Ağkale, soygun yapıldığı sırada hiçbir şey fark edemediğini belirterek, "Nasıl olduğunu ben de anlamadım, her şey 2 dakikanın içinde oldu. Bu şahıs daha önce geldiğinde araçtan inmeyerek adres sordu. 63 plakalı bordo renkli bir otomobildi. Şahsın yanında özürlü değnekleri vardı. Ama sakat olup olmadığı otomobilden inmediği için belli olmuyordu. Bu sabah geldiğinde 2 tane cumhuriyet altını ve bir adet urup lazım dedi. Kendisine 'beklersen dükkanı açtıktan sonra vereyim' dedim. İş yerini açarak kasadan sadece cumhuriyet altınlarının bulunduğu kutuyu çıkardım ve istediği altınları arabaya getirerek verdim" dedi.

Verdiği altın karşılığında kendisine verilen para destesini saymak isterken şahsın otomobille hızla uzaklaştığını ifade eden Ağkale, "Şahıs verdiğim altınlara karşılık bana 5 YTL'lik para destesini iki kez sayarak verdi ve benim de saymamı istedi. Saymak istediğim sırada araba hızla uzaklaşarak kaçtı. Parayı eksik verdiğini ve kaçtığını düşündüm. Parayı içeride saymak istediğim sırada kasada bulunan tabelalar yoktu. Tekrar baktığımda bilezik kutusunu da göremedim. 150 adet bilezik vardı. Otomobilde sadece bir kişiyi gördüm. Daha önce de iki sefer gelmişti" diye konuştu.

İş yeri sahibinin kardeşi Bilal Ağkale ise, şahısların özürlü numarası yaparak soygunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, olayın kuyumcunun iyi niyetinden kaynaklandığını belirterek, "Emniyet Müdürlüğü ekipleri sağ olsun şu anda çalışıyorlar" dedi.

Polis, olaya karışan otomobili ve şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 13:47:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?