6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'Laf üreterek bir yere varamayız'

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri, Türkiye'nin 6. büyük şehri olan Gaziantep’in eğitim sıralamasında son sıralarda yer almasının üzüntü verici olduğunu bildirdi.

Peri, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep'in eğitimde hak ettiği yerde olması için biran önce mevcut sorunların üzerine ciddi şekilde gidilerek sivil toplum örgütlerinin de desteği ve görüşü alınarak çözüme gidilmesi gerektiğini belirtti. Peri, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Artık çözüm yerine laf üreterek veya kötü gidişi iyi gibi göstererek bir yere varamayız. Nicelikli olarak eğitim kurumlarının sayı ve kalite bakımından yeterli düzeye getirilmesi gerek. Göç kontrol altına alınmalı ve göç eden vatandaşlarımızın sosyal yaşama uyumlarına destek olunmalıdır. Göç eden ailelerin çocuklarını okula gönderip göndermediklerinin takibi mutlaka yapılmalı ve maddi açıdan okula göndermeyen ailelere yardımcı olunmalıdır. Çocuklara bırakılacak en iyi miras eğitimdir. Özellikle aile içi eğitime önem verilmeli. Gazete dahi okumayan spordan başka sohbeti olmayan babanın, magazinden başka televizyon programı izlemeyen nerdeyse haftanın her günü kabullere katılan annenin, çocuklarından güncel eğitici televizyon programlarını izlemesini, kitap okumasını ve dolayısı ile eğitimde başarılı olmasını beklemesi mümkün değildir. Çünkü eğitim ve öğretim ailede başlar."

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 13:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?