4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Liseye kaydolamadan hastalığa yenildi

Gaziantep'te 60. Yıl İlköğretim Okulu'nu başarıyla tamamlayan Uğur Aksoy (15), çok sevdiği liseye kaydını yaptıramadan yakalandığı SSPE hastalığı sebebiyle hayatını kaybetti.


Gaziantep'te çaycılık yapan Hüseyin Aksoy'un 4 çocuğundan biri olan Uğur Aksoy (15), 2006-2007 eğitim öğretim sezonunda 60. Yıl İlköğretim Okulu'nu tamamladı. Liseye kaydolmak için gün sayan Uğur Aksoy'un, yaz tatilinde SSPE hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. Ailesi tarafından hastaneye götürülen Uğur, yaklaşık 3 aylık bir tedavi sürecinin sonunda kurtarılamayarak hayatını kaybetti.


Oğlu Uğur'un okumayı çok sevdiğini söyleyen baba Hüseyin Aksoy, "Okullar tatil olana kadar oğlum sağlıklı bir yaşam sürüyordu ancak bir anda SSPE hastalığına yakalandığını öğrendik. Çocuk Hastanesi'ne götürdük, tedavi gördü. Ancak yapılan tedaviye rağmen oğlumu kurtaramadık" dedi.


Son zamanlarda SSPE hastalığı sebebiyle çocuk ölümlerinin yaşandığını sözlerine ekleyen baba Hüseyin Aksoy, yetkililere seslenerek buna bir çare bulmalarını istedi. Baba Hüseyin Aksoy, "Benim fidanım gitti, başka fidanlar gitmesin. Devletimiz, bu hastalık konusunda gerekli tedbir alsın" diye konuştu.


Kızamık geçirildikten yıllar sonra ortaya çıkabilen SSPE (Subakut Sklerozan Panensefalit); kızamığa karşı aşılanmamış, aşılandığı halde yeterli bağışıklık düzeyine ulaşmamış veya aşılanmadan önce kızamık geçirmiş çocuklarda ortaya çıkıyor. Kızamık geçirildikten sonra beyne yerleşebilen virüsün neden olduğu bir merkezi sinir sistemi hastalığı olan SSPE'nin kesin tedavisi bulunmuyor. Hastalık, ancak virüsün yayılmasını geciktiren ilaçlarla kontrol altına alınabiliyor. Etkileri beyinde ortaya çıkan hastalığın belirtileri arasında hafıza kaybı, uyarılara yanıt vermede bozukluk, nöbet, istemsiz kas hareketleri veya davranış değişiklikleri bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 16:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?