4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Mahsur kaldılar donuyorlardı

Nizip ve Karkamış İlçesi yolları arasında mahsur kalan onlarca vatandaş ve öğrenciler kurtarılmak için saatlerce beklerken, donma tehlikesi geçirdi. 

Gaziantep'te etkili olan kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yollarda araçlar zincirleme kaza yaptı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobillerde yoldan çıkarak devrildi. Küçük çaplı yaralanmalara neden olan onlarca kazada büyük çaplı maddi hasar olduğu öğrenildi.
Diğer taraftan Gaziantep'in bazı ilçelerinden köylere giden vatandaşlar kar kalınlığının yarım metreye ulaşmasıyla yollarda mahsur kaldı. Nizip İlçesi'nden Karkamış istikametine gitmekte olan yaklaşık 50 araç yoğun yağış nedeniyle kara saplandı. Yol kenarlarına savrulan bazı araçlar, sahipleri tarafından terk edildi. Araçlarını çıkarmak isteyen vatandaşlar ise birbirlerine yardım etmesine rağmen kara saplanan araçları bir türlü çıkaramadı. Öğrenci servislerinin aralarında bulunduğu araçlar saatlerce kurtarılmayı bekledi. Donma tehlikesi geçiren bazı vatandaşlar ve öğrenciler araçların kaloriferiyle ısınmaya çalıştı. Yolda kalan vatandaşlar kendilerinin kurtarılması için ekip beklediklerini söyleyerek bir an önce yolun açılmasını istedi. Öğrenciler ise saatlerdir okuldan çıkmalarına rağmen evlerine ulaşamadıklarını söyledi. 

Dizi çekimi için Oğuzeli İlçesi Doğanpınar köyüne gelen Ezo Gelin ekibi de kardan nasibini aldı. Kara saplanan araçlarını saatlerce çıkaramayan dizi ekibinin yardımına köylüler yetişti. Köylülerin getirdikleri traktörlerle kara saplanan araçlar yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından çıkarılabildi. Ezo Gelin Başrol oyuncularından (Ömer) Erkan Sever, dizi çekiminin yanı sıra sert hava şartlarıyla da savaştıklarını söyledi. 

Kar mücadelesine sabahın erken saatlerinde başlayan İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri aralıksız çalıştı. 40 kişinin çalıştığı 10 ekip 25 araçla kar mücadelesini sürdürüyor. Gaziantep Altyapı ve İnşaat Daire Başkanı Mehmet Çelik ve Yol ve Ulaştırma Hizmetleri Müdürü Alpay Canözer, kapanan yollarda incelemelerde bulunarak, gerekli bölgelere ekipleri yönlendirdi. Aralıksız çalışan ekipler, kapanan yüzlerce köy yolunu açmayı başardı. 
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 12:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?