6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Marangoz yapımı sopalarla 1. oldular

Nizip ilçesinde, marangozda yaptırdıkları sopalarla çalışmaya başlayan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Çim Hokeyi Takımı, Ankara’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda birinciliği elde etti.

2005 yılında Nizip’te Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde faaliyete başlayan çim hokeyi takımı, kısa sürede Türkiye’de bir çok başarılara imza attı. Antrenmanlara, malzeme alamadıkları için marangoza yaptırdıkları sopalarla çalışmalara başlayan takım, üç yıl içerisinde başarıdan başarıya koşarak üst üste rekorlar kırdı. Son olarak Ankara’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda 16 yaş altı bayanlarda Türkiye Şampiyonu olan takımda, 5’i bayan 5’i erkek toplam 10 sporcu Milli Takım’da görev aldı. Erkek sporcular ise, Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılan Balkan Şampiyonası’nda Balkan 3.’sü oldu.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Faruk Yakar’ı ve Milli sporcuları, bu gün makamında kabul eden Nizip Kaymakamı Hakan Yusuf Güner, sporculara gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik etti. Kaymakam Güner, “Türkiye’nin bir çok il ve ilçesinin arasından bir spor dalında 10 sporcumuzun Milli takımda ve Avrupa’da bayrağımızı dalgalandırması son derece gurur ve onur vericidir. “Onların sonuna kadar arkasındayız. Bu takımın kurulduğu günden bu yana üç yıl içerisinde büyük başarılara emeği geçen başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurt olmak üzere, sporculara destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 20:18:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?