4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Marka şehrin medyası

Gaziantep Üniversitesi'nde düzenlenen "Marka Şehrin Medyası" konulu panelde, yerel medyanın sorunları konuşuldu. 

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryum salonunda düzenlenen panele, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Erhan Ekinci ve yerel televizyonların temsilcileri konuşmacı olarak katıldı. Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Radyo Televizyon Yayımcılığı öğrencilerinin sorular sorarak katıldığı panelde, yerel medyanın sorunları ve sıkıntıları tartışıldı. Kanal 5 Televizyonu Genel Müdürü Murat Çolak, medyanın tarihi gelişimiyle ilgili yaptığı konuşmasında, "Yerel medyada iyi eğitilmiş eleman bulmakta zorluk çekiyoruz. Bundan dolayı mektepliden ziyade, alaylı olanlarla çalışmak zorunda kalıyoruz. Ulusal medya toplumda yaşanan gasp, kapkaç gibi olayları bilinçli şekilde haber bültenlerinin ilk sıralarında yer veriyor. Bu olaylar halkımızı olumsuz şekilde etkiliyor. Medya eğitici programlara çok daha fazla yer vermesi gerekiyor" şeklinde konuştu. 

Olay TV Haber Müdürü Levent Özkurt ise 'Yerel Medyada Kalifiye Eleman Sıkıntısı' konulu konuşmasında, medyada kalifiye eleman sıkıntısının hat safhaya ulaştığını belirterek, "Kalifiye eleman sıkıntısı medyada daha fazla kendini göstermektedir. Yerel televizyonlarda kalitesiz programların yapılması ve Türkçe'nin iyi kullanılamaması kalifiye eleman sıkıntısından kaynaklanmaktadır. Radyo TV bölümünden mezun olan öğrenciler Anadolu medyasını ve yerel basını küçümsedikleri için yerel televizyonlarda çalışmayı tercih etmiyor. Bizlerde bundan dolayı kalifiye eleman sıkıntısı çekiyoruz" dedi. 

Panelde daha sonra Mega TV Genel Müdürü Arif Kurt 'Ulusal Basının Yerele Bakışı' konusuyla ilgili görüşlerini dile getirdi. Kanal 27 Genel Koordinatörü Galip Ünlükara da, reklam ve finans konusunda bilgiler verdi. Radyo TV Yayımcılığı bölümü öğrencileri ise konuşmacılara sorularıyla zor anlar yaşattı.
iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 15:18:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?