6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Market zincirleri küçük esnafı vurdu

Gaziantep Kent Konseyi'nde konuşan Sanayi, Ticaret ve Esnaf Çalışma Grubu Başkanı Erhan Özmen, Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazalar Kanunu Tasarısı'nın çıkması için lobi yapılması gerektiğini söyledi.

Esnafın yaşamış olduğu sıkıntıların değerlendirildiği Kent Konseyi Toplantısı'nda, Sanayi Ticaret ve Esnaf Çalışma Grubu Başkanı Erhan Özmen, büyük marketlerin sayısındaki artışla beraber küçük esnafın yok olma durumuna geldiğini belirterek, ''Her gün bir yenisi açılan hipermarket, grosmarket ve mağaza zincirleri, bakkal, kasap, giyim, kırtasiye, bayan eşya, bijuteri gibi esnaf gruplarını çok olumsuz etkileyerek esnaflarımızı çaresizliğe itmiştir. Şuandan itibaren şehrin merkezine açılacak olan yeni hipermarket ve grosmarketler ise küçük esnafımıza güçlerini birleştirme veya başka alanlara geçmek gibi bir takım alternatif çıkış yollarını düşünme imkanı bile vermeyecektir. Ticaret, Sanayi ve Esnaf Çalışma Grubu uzun bir zamandır bu konunun üzerinde çalışma yapmış ve bu konuyla alakalı diğer ülkelerde de yaşanan ve alınan tedbirlerle alakalı gelişmeleri gündeme getirmiştir" dedi.

Özmen, Kent Konseyi'nin bu durum karşısında girişimlerde bulunması gerektiğini ifade ederek, "Şuanda Kent Konseyi'nden, siyasi temsilcilerden ve belediye meclisinden istenilen bu duruma bir çare bulunmasıdır. Örneğin Almanya ve Fransa gibi ülkelerde şehir merkezinde hipermarket açılmasının engellenmesi ve çalışma saatlerinin kısıtlanması gibi tedbirler alınmıştır. Bu amaçla Türkiye'de de Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazalar Kanunu Tasarısı'nın çıkarılması gerkemektedir'' diye
konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 23:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?