6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Matbaacılar teknolojiye yetişemiyor

Gaziantep Matbaacılar Odası Başkanı Ökkeş Sönmezoğlu, makine parkurlarının çok pahalı olması ve çok hızlı şekilde değiştiği için teknolojiyi takip edemediklerini söyledi.

Sönmezoğlu, yaptığı açıklamada, Gaziantep'teki matbaa işlerinin yüzde 50'sinin dışarıya yaptırıldığını belirterek, “370 üyemiz var. Bunların 150 tanesinin isim ve adreslerine ulaşamıyoruz. 100 tanesi ise kırtasiye ve serigraf işiyle uğraşıyor. Gaziantep'te aktif olarak faaliyet gösteren 160 civarında matbaacı esnafımız var. Sektörümüzdeki makine parkurlarının çok pahalı oluşu, teknolojinin çok hızlı değişmesi nedeniyle küçük esnafımız kendini yenileyip teknolojiyi takip edemiyor. Gaziantep sanayicisi ve iş adamlarının Gaziantep dışına iş yaptırması, işlerimizin yüzde 50'sinin dışarıya gitmesine neden oluyor. Sektörümüzdeki en büyük sıkıntı budur. Son 5 yıl içerisinde teknolojiyi takip eden büyük matbaa sayısının çoğalmasına rağmen, Gaziantep işlerinin dışarıya gitmesinin önünü kesemiyoruz" dedi.

Piyasada büyük bir nakit sıkıntısı yaşandığını ve insanların parasızlıktan düğün yapamaz hale geldiğini ifade eden Sönmezoğlu, “İnsanlar maddi sıkıntılardan dolayı düğün yapamıyor. Davetiye bastıramıyor. Piyasada büyük bir nakit sıkıntısı çekiliyor. Herkes borcunu borçla ödemeye çalışıyor. Yeni çıkan yasa ile verilecek olan sıfır faizli kredi imkanı küçük esnafa yansırsa, büyük fayda sağlayacaktır. Gerçekten ihtiyacı olan küçük esnaf bu imkandan faydalandırılmalıdır” diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 17:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?