6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Matematik unutkanlığı azaltıyor

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Açıkgöz, matematik problemleri çözmenin unutkanlığı azalttığını söyledi.

Fırat Koleji Özel Okulları tarafından düzenlenen 'Bilinen ve Bilinmeyenlerle Matematik' başlıklı konferans, okulun spor salonunda yapıldı. Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Açıkgöz'ün konuşmacı olarak katıldığı konferansa öğretmen, öğrenci ve veliler büyük ilgi gösterdi. Öğrencilerin en çok zorlandığı dersler arasında yer alan matematiğin güzelliklerinin öğretilmesi gerektiğini söyleyen Açıkgöz, öğretmenlerin matematiği sevdirerek öğretmesi gerektiğini ifade etti. Matematik öğretiminde bilmenin, istemenin ve sabırlı olmanın da önemine değinen Açıkgöz, matematik problemleri çözmenin unutkanlığı da azalttığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Ülkemizde matematik öğrenciler için korkulu bir rüya gibi olmuştur. Ancak çocuklar matematiği korkuyla değil, severek öğrenmelidirler. Matematiğin tadına varmak, yaşamdan aldığımız zevki besler. Dünyamızdaki en basit uğraş matematiktir. Matematik sadece doğruyu ispatlamak demek değildir. Üstün bir güzelliğe de sahiptir. Bu güzellik heykeltıraşlıktaki gibi sert ve soğuktur. Matematiğin hiçbir dalı yoktur ki, ne kadar soyut olursa olsun bir gün gerçek dünyada uygulama alanı bulmasın. Hiçbir araştırma, matematik ispatından geçmedikten sonra bilim adını almaya layık olmaz. Nasıl ki harfleri bilmeden okuma yazma öğrenemezseniz, matematiği bilmeden de işlem yapmayı öğrenemezsiniz."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 20:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?