6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Mehmet Aslan'a plaket

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan’a kentin, kültür ve sanat hayatının gelişmesine katkılarından dolayı Gaziantep Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği (GASED) tarafından plaket verildi.

GASED’in bu yıl ikincisini düzenlediği “Türk Dünyası Sanatçıları 2. Gaziantep Buluşması” GTO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılışta konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep’teki tüm kurumların el ele Türk dünyası sanatçılarını Gaziantep’te ağırlamak konusunda mutlaka büyük bir gayret içerisinde olması gerektiğini söyledi. Birçok devlet çatısı altında yaşayan bir milleti daha çok birine yaklaştırmak, bütünleştirmek ve kucaklaştırmanın yolunun kültür ve sanattan geçtiğini dile getiren Başkan Aslan, “Yeni yetişen nesillerin birbirlerini daha kolay anlamalarının yolunu bulmak biz büyüklere düşüyor. Bu anlamda da edebiyatçılarımıza da önemli görevler düşüyor. Bizim gibi ekonomi içerisinde olan mesleki kuruluşların görevi de onların bu konudaki maddi ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara fiziki şartları oluşturmada bir adım geri atmamaktır diye düşünüyorum” dedi.

“Biz Gaziantep iş dünyası olarak kültür ve sanatla beslenmeyen sanayi ve ticaretin uzun ömürlü olamayacağı şiarı ile hareket ediyoruz” diyen Başkan Aslan, şunları söyledi:

”Gaziantep’i, kültür, sanat ve hatta bir turizm merkezi yapma vizyonu çerçevesinde tüm kurumlar olarak el ele gayret gösteriyoruz. Tabii ki sıkıntılarımız oluyor. Birçok konuda yapılması gereken daha çok şey var. Gaziantep’te önümüzdeki dönemde kültür ve sanat anlamında çok güzel şeylerin başarılacağına inanıyorum.”

GASED Başkanı Ali Atalar da konuşmasında, sanatın duygu, tasarım ve güzelliğin anlatımında kullanılan yöntemlerin tamamı olduğuna dikkat çekerek, “Belli bir uygarlığın veya topluluğun anlayış ve zevk ölçülerine uygun olarak yaratılmış bir anlatımdır. Bizler sanata bu pencereden bakan kişiler olarak sanatın her alanında faaliyet gösteren sanatçılara destek olmalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep Kültür ve Turizm Müdürü Salih Efiloğlu ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’a GASED Yönetim Kurulu Üyeleri Akten Köylüoğlu, Gülay Karslıgil ve Nurel Taner tarafından kentin kültür ve sanat hayatının gelişimine katkılarından dolayı plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 15:59:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?