6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Mehmet Erdoğan'dan gıda uyarısı

AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan, dünyayı önümüzdeki günlerde gıda ve enerji tehlikesinin beklediğini bildirdi.

Şahinbey Belediyesi tarafından Uğur Plaza'da verilen iftar yemeğine katılan Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, iftar programlarından tasarruf edilmesi gerektiğini belirterek, "^Kızımın yaptığı bir hesaba göre Türkiye'de 3 günde 70 milyon ekmek çöpe gidiyor. Dünyayı önümüzdeki günlerde bekleyen en önemli tehlike gıda ve enerjidir. Ülkemiz yeraltı kaynakları bakımından enerjiye müsait değil. Özellikle HES ve rüzgar enerjisi ile yenilenebilir enerji kaynaklarında ciddi adımlar attık. 50-60 yılda yapılacakları 3-4 yılda yaptık. Bunun yanında bugün nükleer santral de kurduk. Dünyada, HES, nükleer ve rüzgar enerjileri hep iç içe. Biz de ise nedense hep birileri engellemiş" dedi.

Türkiye'de artık millet sevdalılarının iş başında olduğunu kaydeden Erdoğan, "Yine önümüzdeki yıllarda kuraklıktan dolayı beklenen gıda sorunu var. GAP Eylem Planı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu, yağmurlama ve damlama sulama yöntemleri ile cazibe merkezi haline geldi. Geçen gün Barak ovasını gezdik. Her tarafı inceledik. Yeni projeler de hazırlıyoruz. Artık uyuyan bir iktidar yok. Uyuyan iktidarın uyuyan vekilleri de yok. Hep beraber çalışacağız. Bu millete sevdalı olarak devam edeceğiz. GAP'ta üretilen gıda hem ülkemize yetecek hem de ihracat yapacağız" diye konuştu.

Erdoğan, Kayacık Barajına sadece bu yıl 39,5 milyon YTL kaynak aktarıldığını ifade ederek, "Müsterih olun; bu millet Cumhuriyet tarihinin en güzel dönemlerini yaşıyor. Mustafa Kemal Atatürk ile başlayan Anadolu kalkınması zaman zaman sekteye uğratıldı. Ülkenin kaynakları yıllarca sömürüldü. Şimdi ise bu kaynaklar millete çevrildi. Artık ülkenin kaynakları millet için yatırıma dönüşüyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 11:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?