6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Mehmetçik Vakfı ödül töreni

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı'na 1 milyon 500 bin YTL bağışta bulunan Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, 250 bin YTL bağışta bulunan Kaşmir Halı Yönetim Kurulu Başkanı Naci Topçuoğlu ile bir yarışmadan kazandığı 2 bin YTL'lik ödülü bağışlayan ilköğretim okulu öğrencisi İrem Öykü Dedeoğlu, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Özel Sanko Okulları'nda düzenlenen törene; 5. Zırhlı Tugay Komutanı Yardımcısı Kurmay Albay Osman Aksal, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Ahmet Soyçekiç, Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Melih Tunca, Mehmetçik Vakfı Tanıtım Şube Müdürü Emekli Albay Alaaddin Torun, oda ve dernek başkanları, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Törende; TSK Mehmetçik Vakfı Tanıtım Şube Müdürü Emekli Albay Alaaddin Torun, vakfın tanıtıldığı bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından bir konuşma yapan TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Melih Tunca, Mehmetçiğin aziz vatanı uğruna çocuğunu beşikte, annesi ve yavuklusunu tarlada bırakarak cepheden cepheye koşan, nesilden nesillere intikal eden ölümsüz kahramanların adı olduğunu söyledi.

Tunca, Mehmetçiğin tarladaki terini, cephedeki kanıyla coğrafyamızı vatan yapan yiğitlerin de adı olduğunu belirterek, "Bu Mehmetçiği en iyi bilen ve tanıyanların arasında şüphesiz ki Antepliler gelmektedir. Zira aziz vatanın uğrunda Şahinbeyleri, Şehitkamilleri, Karayılanları ve daha nice kahramanları bağrından Antep çıkartmıştır. Onlar ki, kanları canları pahasına Gaziantep'i düşmana yar etmemişler, kendilerine mezar etmişlerdir" dedi.

Gazianteplilerin sadece cephelerde savaşmakla yetinmediğini, barışta da her zaman Mehmetçiğin yanında olduğunu kaydeden Tunca, "Sizler şehit yakınlarını, gazilerimizi ve onların çocuklarını milletimiz adına adeta bir şemsiye gibi örten ve onları koruyup kollayan Mehmetçik Vakfı'na maddi ve manevi desteklerinizi, hiçbir zaman esirgemediniz. Vakıf kayıtlarına baktığımızda vakfın kuruluşundan bugüne kadar Gaziantepli bağışçılarımızın sayısının bin 724'e ulaştığını görmekteyiz. Aziz milletimizle birlikte sağlamış olduğunuz bu destekler sayesinde vakfımız şehit yakınlarına gazilerimize ve çocuklarına yaptığı yardımları her geçen gün daha da artırma gayreti içerisindedir" diye konuştu.

Törende, daha sonra Sanko Okulları İlköğretim Okulu Öğrencisi İrem Öykü Dedeoğlu'nun, TSK Mehmetçik Vakfı'na bağış yapmaya nasıl karar verdiği anlatıldı. Sunumun ardından sahneye gelen Dedeoğlu, şeker fabrikası kuran bir kişinin başarıyı elde edene kadar yaşadığı süreci anlatan ve kendisine ödül kazandıran "Şeker Bozulmuyor" adlı öyküsünü sundu.

Törende daha sonra Mehmetçik Vakfı'na bağışta bulunanlara ödülleri verildi. Ödül töreninde, altın plaket ve Mehmetçik heykelini TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Melih Tunca'dan alan Konukoğlu, İrem Öykü Dedeoğlu'nun yazdığı hikaye ve yaptığı davranışın kendisini çok duygulandırdığını ve ağlattığını ifade ederek bu hislerin anlatılmasının çok zor olduğunu söyledi. Konukoğlu, "Ben bu ödülü ailem adına ve tüm çalışanlarım adına alıyorum. Önemli olan miktarı değil, içinden geleni uygulamak.

Önemli olan onu hissetmektir. Bazılarının 1 lirası, bazılarının milyarlarından daha önemlidir. Çünkü bu vatan bizim, hepimizin. Bu vatan olmazsa nereye gideceğiz? Başka ülkelere mi gideceğiz? Gerekirse hepimiz canımızı onun uğrunda feda ederiz. Yaşasın Türk Silahlı Kuvvetleri'' şeklinde konuştu.

Daha sonra Tunca'dan ödülünü alan Kaşmir Halı Yönetim Kurulu Başkanı Naci Topçuoğlu; İrem Öykü Dedeoğlu'nun öyküsünde fark edilmeyi gündeme getirdiğini, fark edilmenin sevgiyle duygu seline dönüştüğünü anlattığını ve çok büyük bir başarı elde ettiğini vurguladı. Topçuoğlu, "Mehmetçiğe destek vermek ve yardımda bulunmak hepimizin bir vatan borcu. Bu topraklar kanla yoğrulmuş, bizler kan vermişiz, gazi olmuşuz. Toplumun bütün kesimlerinin karınca kararınca destek olmasını diliyorum'' diye konuştu.

İrem Öykü Dedeoğlu da şilt ve Mehmetçik heykelini aldıktan sonra ailesine, okuluna ve Mehmetçik Vakfı'na teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 16:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?