6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Melissa Mey sergisini açtı

Çalışmalarını İstanbul’da sürdüren genç sanatçılardan Melissa Mey, “Don Quıjote İle Yel Değirmenlerine Karşı-I’’ adlı resim sergisini Gaziantep Sanko Sanat Galerisi’nde açtı. 

Sergi açılışını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, açılan her serginin, düzenlenen her kültürel ve sanatsal etkinliğin, kendisini heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini söyledi. Avrupa’da birçok müzede araştırma yapan ve sanat kamplarına davet edilen sanatçı, yurtiçi ve dışı sergiler de düzenledi. Sanatçının 50’yi aşkın çalışması özel koleksiyonlarda ve müzelerde yer alıyor. Aynı zamanda fotoğraf sanatçısı da olan Mey, fotoğraf çalışmaları ile de sergilere katılıyor. 

Katıldığı bir sanat kampında bölgeden etkilenip Türkiye’nin ilk özel sanat kütüphanesini oluşturan Mey, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesi olup, resim ve fotoğraf çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürüyor. Ressam Melissa Mey, Türkiye Gaziantep’te sergi açmaktan mutlu olduğunu belirterek, ‘’Sanatın 3 büyük il dışına çıkması çabalarına katkı sağlamak amacıyla Gaziantep’te sergi açtım. Bu tür etkinliklerin yalnız batıdaki büyük illerde düzenlenmesi anlayışından sıyrılmamız gerekir’’ dedi. 

Mey’in, 8 Ocak’a kadar gezilebilecek sergisinde 32 eseri yer alıyor.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 17:09:53
Güncelleme :27 Aralık 2008 Cumartesi 18:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?