6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Meme kanseri semineri

Şahinbey Belediyesi, Kavaklık Rotary Kulübü işbirliği ile kadınlara yönelik olarak "Göğüs Kanserinden Korunma, Erken Tanı, Teşhis ve Tedavileri" konulu seminer düzenledi.

Karataş Mahalle Evi'nde, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalı Dr. Rüveyda Ölmez tarafından verilen seminere, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Lebriz Keçeci Güzelbey, kursiyerler ve semt sakinleri katıldı. Ölmez, seminerde kadınlara, göğüs kanserinde erken teşhisin çok önemli olduğunu anlattı.

Meme kanserinin sekiz kadından birinde görüldüğünü ve her annenin meme kanserini teşhis edebileceğini ifade eden Ölmez, "Kanser riski 50 yaşından sonra artmaktadır. Kadınların özellikle yılda bir kez de olsa doktor kontrolüne gitmeleri gerekir" dedi. Eğitim seminerinde hanımlara, göğüs kanseri ile ilgili slayt gösterisi de yapıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ise belediye bünyesinde hizmet veren sosyal tesis ve mahalle evlerinde rutin aralıklarla kadınlara yönelik eğitim seminerlerinin verildiğini söyledi.

Bu tür seminerlerin artarak devam edeceğini belirten Can, "Vatandaşımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırmak, bilgi ve bilinçlenmelerini sağlamak adına değişik konularda eğitim seminerleri düzenliyoruz. Mahalle evlerimizde ve sosyal tesislerimizde verilen bu seminerler büyük önem taşımaktadır. Çünkü biz insanımızı önemsiyoruz. Onların sağlığı, huzur ve refahı bizim için önemlidir" diye konuştu.

Program sonunda Dr. Rüveyda Ölmez hanımların sorularını cevapladı.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 13:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?